Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Στο 0-0 «κόλλησαν» Έβερτον και Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ, με μόνη κερδισμένη τη... Μάντσεστερ Σίτι που επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας στο +1 από τους δεύτερους Reds!

Τα τρία τελευταία ντέρμπι του Μέρσισαϊντ στο Γκούντισον Παρκ, έχουν ακριβώς την ίδια… κατάληξη! Στείρα, λευκή ισοπαλία.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το πολύ μακρινό 1977.

Τα Ζαχαρωτά φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να απενεργοποιούν τη «μηχανή» του Γιούργκεν Κλοπ! Δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί. Μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να κρατήσουν στο μηδέν την Λίβερπουλ φέτος στην Premier League. Η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και η… Έβερτον.

Μάλιστα η τελευταία αυτή ισοπαλία (0-0), στοιχίζει πολύ παραπάνω στους Reds που ήθελαν τη νίκη πάση θυσία για να ανέβουν (ξανά) στην κορυφή της βαθμολογίας. Η μόνη που επωφελήθηκε τελικώς από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έμεινε στο ρετιρέ της Premier League και στο +1 από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου και κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Οι φιλοξενούμενοι, δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ότι η αναμέτρηση ήταν «do or’ die». Ισχνό πάθος, απουσία φαντασίας, δημιουργικότητας. Έλλειψη καθαρού μυαλού. Ναι, οι Reds είχαν την κατοχή της μπάλας, να απειλούσαν περισσότερο από την αμυνόμενη Εβερτον, όμως τελικώς αν κάποιος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της πόλης είναι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Μοιραίος για την ομάδα του, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που νικήθηκε στο 28ο λεπτό από τον Πίκφορντ σε τετ-α-τετ στην πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, που γενικώς δεν προσφερόταν για πολλές συγκινήσεις. Η Λίβερπουλ στη χρονιά που βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην κατάκτηση του τίτλου, φλερτάρει με την «αυτοκτονία» και πλέον είναι αναγκασμένη να προσμένει ένα στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κιν, Ζουμά, Κόουλμαν, Ντιν, Γουέγ, Σνάιντερλιν (76′ Αντρέ Γκόμες), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Γουόλκοτ (60′ Ριτσάρλισον), Κάλβερτ-Λιούιν (74′ Τοσούν)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Μανέ (84′ Λαλάνα), Οριζί (62′ Φιρμίνο), Σαλάχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ