Γιατί η 4η θέση στην Premier League δεν θα μπορεί πλέον να εξασφαλίσει εισιτήριο για το C.L;

Γιατί η 4η θέση στην Premier League δεν θα μπορεί πλέον να εξασφαλίσει εισιτήριο για το C.L;

Οι τέσσερις πρώτες θέσεις της Premier League δεν θα σημαίνουν πλέον αυτόματη έξοδο στη διοργάνωση των Αστεριών, εάν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της ηπείρου φτάσουν στον... προορισμό τους!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι μάχονται για την τέταρτη θέση της Premier League ώστε να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αλλά η τέταρτη θέση δεν μπορεί πλέον να είναι αρκετή για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Champions League μετά τα σχέδια για αναδιαμόρφωση της διοργάνωσης!

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, είναι, σύμφωνα με την Sun, κατανοητό ότι προχωρά σε μια πρόταση που θα καταστήσει το θεσμό ουσιαστικά κλειστό… κατάστημα.

Σε συνεδρίαση την Παρασκευή πιστεύεται ότι η ECA (η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) θα προσπαθήσει ασκώντας πίεση στην UEFA να ανακατασκευάσει το Champions League, έτσι ώστε η σημερινή του μορφή- δηλαδή- οκτώ γκρουπ των τεσσάρων – να γίνουν τέσσερα των οκτώ ομάδων!

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι τελευταίες δυο ομάδες από αυτά τα γκρουπ, θα υποβαθμιστούν και δεν θα μπορέσουν να παίξουν στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν, με άλλες οκτώ ομάδες να έρχονται στη θέση τους.

Δεν είναι σαφές πως θα… έρθουν εκείνες οι νέες οκτώ ομάδες, αλλά πιστεύεται ότι θα προέρχονται από ένα μείγμα των Europa League και της θέσης τους στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η ανανεωμένη πρόταση θα τεθεί σε εφαρμογή το 2024 και θα δούμε ότι οι ομάδες θα παίζουν 14 παιχνίδια στην φάση των γκρουπ και αυτές οι δύο που θα φτάσουν ως τον τελικό, θα έχουν δώσει συνολικά 21 παιχνίδια.

Η UEFA είναι πολύ πιθανό να αποδεχθεί την πρόταση ως συμβιβασμό σε εκείνες τις ομάδες που έχουν απειλήσει στο παρελθόν να αποσπαστούν και να δημιουργήσουν μια European Super League!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ