Και αν είσαι Γιουνάιτεντ τι θες; Σίτι ή Λίβερπουλ

Και αν είσαι Γιουνάιτεντ τι θες; Σίτι ή Λίβερπουλ

Η βαριά ήττα της Γιουνάιτεντ, η νίκη της Λίβερπουλ και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κορυφή της Premier League, φέρνουν τη Μεγάλη Τετάρτη το πιο ιντριγκαδόρικο ντέρμπι του Μάντσεστερ στην ιστορία.

Η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 και έβαλε φωτιά τόσο στη μάχη της τετράδας, αλλά κυρίως στη μάχη του πρωταθλήματος.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της Premier League, η Λίβερπουλ οδηγεί την κούρσα με 88 βαθμούς, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί με 86 αλλά και ένα ματς λιγότερο. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες είναι κομβικής σημασίας για τους δύο διεκδικητές, με τους κόκκινους να έχουν σαφώς ευκολότερο πρόγραμμα (θεωρητικά).

Η Λίβερπουλ μετά την εύκολη νίκη στην έδρα της Κάρντιφ θα παίξει με την Χάντερσφιλντ (εντός), τη Νιούκαστλ (εκτός) και τη Γουλβς (εντός). Η ομάδα του Κλοπ μπορεί να κάνει το 3χ3 και να περιμένει γκέλα των πολιτών που όμως έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα παίξει μέσα στη βδομάδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, ενώ έχει μεταξύ άλλων τα ματς με την Μπράιτον και την Μπέρνλι εκτός και αυτό με τη Λέστερ στο Έτιχαντ.

Θεωρητικά πάντα η Σίτι θα πετύχει εύκολα ή δύσκολα τρεις νίκες στα τελευταία ματς και όλα φαίνεται πως θα κριθούν για τον τίτλο της Premier League στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Πριν από περίπου δυο βδομάδες και με έξι αγωνιστικές να απομένουν ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε πει πως ανάμεσα σε Σίτι ή Λίβερπουλ, προτιμά να δει πρωταθλήτρια τη συμπολίτισσα, ενώ σε μία άλλη συνέντευξη είχε πει πως ψάχνει πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις για να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση.

Όλα αυτά προφανώς τα ανέφερε για να δείξει ότι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ αν παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον φετινό πρωταθλητή, θα επιλέξει ξεκάθαρα την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Η μεγάλη αντίπαλος και η πιο μισητή εκ των δύο είναι η Λίβερπουλ και φυσικά ο Νορβηγός τεχνικός δεν θα ήθελε να δει τους κόκκινους να επιστρέψουν στην κορυφή μετά την ανομβρία των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Όμως έτσι όπως τα έφερε η ζωή, ίσως πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Η ήττα της Γιουνάιτεντ από την Έβερτον με 4-0 φέρνει την ομάδα του στην έκτη θέση, στους 64 βαθμούς, δύο πίσω από την τέταρτη θέση και την Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της από την Κρίσταλ Πάλας.

Παράλληλα η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο -3 από την Τότεναμ και γενικότερα η ομάδα του Μάντσεστερ έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από τους συνδιεκδικητές της τετράδας. Αυτόματα λοιπόν οι κόκκινοι διάβολοι ψάχνουν το 4 στα 4 στα τελευταία παιχνίδια και ελπίζουν σε στραβοπατήματα των άλλων αν θέλουν να παίξουν στο Champions League τη νέα σεζόν. Και μαντέψτε ποιο είναι το ένα παιχνίδι από τα τέσσερα που απομένουν. Αυτό με τη Σίτι που θέλει μόνο νίκες για να μην πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ.

Ο Σόλσκιερ λοιπόν πρέπει να διαλέξει στο ματς που ακολουθεί τη Μεγάλη Τετάρτη με τη Σίτι, αν θα διεκδικήσει τη νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη της τετράδας, ή αν θα διαλέξει να δώσει τη νίκη στη συμπολίτισσα προκειμένου να μην πάρει το πρωτάθλημα η μεγάλη αντίπαλος, Λίβερπουλ.

Σημειωτέον ότι και οι πολίτες είναι τεράστιοι αντίπαλοι για τη Γιουνάιτεντ και η έχθρα επίσης, όμως το δίλημμα των κόκκινων διαβόλων είναι ακόμα μεγαλύτερο και ασύλληπτα δύσκολο. Όμιλοι Champions League και πρωταθλήτρια η αιώνια «εχθρός» Λίβερπουλ ή Europa League και πρωταθλήτρια η μισητή συμπολίτισσα Σίτι. Πραγματικά οποιοδήποτε φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ήθελε σε διαφορετικές συνθήκες να διαλέξει οτιδήποτε ανάμεσα στις δύο αυτές επιλογές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Σίτι και της Λίβερπουλ:

Λίβερπουλ (88 βαθμούς)

Χάντερσφιλντ (εντός)
Νιούκαστλ (εκτός)
Γουλβς (εντός)

Μάντσεστερ Σίτι (86 βαθμούς)

Μ. Τετάρτη (22:00) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός)
Μπέρνλι (εκτός)
Λέστερ (εντός)
Μπράιτον (εκτός)

Και το πρόγραμμα της Γιουνάιτεντ που ψάχνει το 4χ4:

Μάντσεστερ Σίτι (εντός)
Τσέλσι (εντός)
Χάντερσφιλντ (εκτός)
Κάρντιφ (εντός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ