Ο νεωτερισμός των Άρσεναλ και Adidas, εξελίχθηκε σε απίστευτο επικοινωνιακό αυτογκόλ (pics)

Ο νεωτερισμός των Άρσεναλ και Adidas, εξελίχθηκε σε απίστευτο επικοινωνιακό αυτογκόλ (pics)

Η Άρσεναλ παρουσίασε τα νέα της φανέλα, αλλά μια διαδραστική πρωτοβουλία της εταιρίας αθλητικών ειδών στα social media εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό φιάσκο με κρούσματα ρατσισμού και αντισημιτισμού.

Η Άρσεναλ σε συνεργασία με την Adidas παρουσίασε τη νέα εντός έδρας φανέλα της. Η Adidas μάλιστα, θέλοντας να βάλει τους οπαδούς των κανονιέρηδων για τα καλά στο… παιχνίδι, έδινε μέσω μιας εφαρμογής του twitter τη δυνατότητα να βάλουν στο πίσω μέρος της φανέλας το όνομα που επιθυμούσαν.

Η εν λόγω καμπάνια μάλιστα που ονομάστηκε Dare to Create, με το ανάλογο hashtag, έδινε τη δυνατότητα παραγγελίας της φανέλας με το όνομα που επιθυμούσε ο κάθε χρήστης.

Κίνηση που έγινε στην προσπάθεια νεωτερισμού από Άρσεναλ και Adidas, αλλά είχε αποτελέσματα πολύ μακριά από τα αναμενόμενα. Πλήθος χρηστών με έντονα αντισημιτικά και ρατσιστικά συναισθήματα χρησιμοποίησαν την εφαρμογή και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Οι χρήστες δημιούργησαν πραγματικά απαράδεκτες φανέλες με ονόματα στο πίσω μέρος τους όπως «InnocentHitler» (ο Χίτλερ είναι αθώος), «GassAllJews» (θάνατος με αέριο σε όλους του Εβραίους), «DieAllNazies» (θάνατος σε όλους τους Ναζί) ενώ δεν… γλίτωσαν από τις αισχρές αυτές αναφορές ούτε η για χρόνια αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚαν αλλά ούτε και τα θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Οι υπεύθυνοι της Adidas μόλις αντιλήφθηκαν την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε και άρχισε να παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, απέσυρε την εφαρμογή, ενώ υπεύθυνος της Άρσεναλ βγήκε και μίλησε στον αγγλικό Τύπο αναφέροντας τα εξής:

«Στην Άρσεναλ δουλεύουμε σκληρά για να ενισχύσουμε και να προστατεύσουμε τη διαφορετικότητα μέσω του προγράμματος Arsenal for Everyone, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από το 2008 για να τονιστεί και να γιορταστεί η διαφορετικότητα στην οικογένεια της ομάδας.

Μέσα από μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν στην κοινότητα, μέσα στο Emirates αλλά και σε όλο τον σύλλογο, η Άρσεναλ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι όλοι οι οπαδοί της ομάδας θα αισθάνονται πως ανήκουν ισάξια και θα τυγχάνουν ανάλογης συμπεριφοράς από όλους μέσα στα πλαίσια του οργανισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ