Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2

Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, Άρσεναλ και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο «Έμιρεϊτς», στο πρώτο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου για τη φετινή σεζόν.

Δίχως νικητή τελείωσε το ντέρμπι πρώτο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου για την φετινή σεζόν, με τις Άρσεναλ και Τότεναμ να μένουν στο 2-2 στο «Έμιρεϊτς».

Το παιχνίδι τα είχε όλα. Τρομερό ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, γκολ, πάθος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω-κάτω και στα 90 λεπτά αγώνα.

Παρά τις επιθετικές διαθέσεις της Άρσεναλ από το ξεκίνημα του αγώνα, η Τότεναμ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Σουτ έκανε το σουτ, ο Λένο δεν κατάφερε να διώξει καλά και ο Έρικσεν προ κενής εστίας, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, σκόραρε για το 0-1.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι συνέχισε να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι, όμως αδυνατούσε να γίνει ουσιαστικά απειλητική. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους, όταν στο 40′ ο Τσάκα υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Κέιν να σκοράρει για το 0-2.

Παρά την ψυχρολουσία την οποία δέχτηκαν οι «κανονιέρηδες», κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα, μειώνοντας σε 1-2 με τον Λακαζέτ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γάλλος επιθετικός ελίχθηκε ωραία στην περιοχή των «πετεινών» και με δυνατό σουτ από τα αριστερά σκόραρε για την ομάδα του.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα δαιμονιώδη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 47′ ο Γιορίς απέκρουσε την κεφαλιά του Λακαζέτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του αντίπαλου γκολκίπερ να επέμβει, σε σουτ του Λαμέλα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λένο κράτησε όρθια την Άρσεναλ σε μια προσπάθεια του Σον. Στο 57’, ο Κολάσινατς από το μισό μέτρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Λακαζέτ απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 60’, η Τότεναμ άγγιξε το 1-3, με τον Κέιν να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 65’, ο Θεμπάγιος -με δυνατό σουτ- δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιορίς, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 70’, με τον Γκεντουζί να σεντράρει στην περιοχή και να βρίσκει τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Πέντε λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ της Τότεναμ είπε «όχι» στον Τσάκα, ενώ στο 79’ ο Παπασταθόπουλος σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, αφού υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Κάπως έτσι η Άρσεναλ έφτασε τους 7 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, ενώ η Τότεναμ με 5 βαθμούς είναι 9η.

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς, Νάιλς, Τσάκα, Γκουεντουζί, Τορέιρα (63′ Θεμπάγιος), Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (67′ Μχιταριάν).

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Λαμέλα (60′ Άλι), Σον (79′ Λο Σέλσο), Έρικσεν, Κέιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ