Τα 7 wonderkids της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Τα 7 wonderkids της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Μπορεί τα βλέμματα στην έναρξη της σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα να στρέφονται στους συνήθεις «ύποπτους» Μανέ, Στέρλινγκ, Σαλάχ, αλλά την παράσταση έχουν κλέψει 7 μεγάλα ταλέντα.

Η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται στην τέταρτη «στροφή», με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην μονομαχία των Στέρλινγκ- Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, με τους Σαλάχ- Μανέ της Λίβερπουλ. Η παρουσία όμως ορισμένων νεαρών παικτών επισκιάζει τη «λάμψη» των παραπάνω, με το φίλαθλο κόσμο να ανυπομονεί για την εξέλιξή τους.

Το10.gr παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ταλέντα των αγγλικών γηπέδων:

Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ- 20 ετών)

Στην ηλικία του, ο νεαρός Άγγλος έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κατακτήσει το περσινό τρόπαιο με τους «reds». Ο Άρνολντ έχει ήδη γίνει διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, την περσινή σεζόν δεν έχασε παιχνίδι στο δεξί άκρο της άμυνας, παίζοντας σπουδαίο ρόλο στην πορεία της ομάδας του Κλοπ.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας έχει ξεκινήσει με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη μοιράσει 2 ασίστ σε 4 παιχνίδια, ενώ έχει 100% ποσοστό στα τάκλιν. Ο 20χρονος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ για 6 χρόνια την περασμένη σεζόν και αποτελεί ίσως τον καλύτερο δεξιό μπακ στην Ευρώπη, ιδίως επιθετικά.

Τάμι Έιμπραχαμ (Τσέλσι- 21 ετών)

Ο Έιμπραχαμ πήρε την ευκαιρία στη νεανική Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ, με τον «θρύλο» των «μπλε» να υπολογίζει το νεαρό για τη θέση του βασικού επιθετικού της ομάδας. Ο 21χρονος άσος έχει πετύχει 4 γκολ στα τελευταία 2 παιχνίδια της Τσέλσι, σκοράροντας με Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολιβιέ Ζιρού έχει περιοριστεί σε ρόλο αναπληρωματικού εξαιτίας του νεαρού Άγγλου, η κλήση του οποίου στην Εθνική δεν θα αργήσει, σε περίπτωση που συνεχίσει να «ματώνει» τα δίχτυα.

Ματέο Γκεντουζί (Άρσεναλ- 20 ετών)

Ο 20χρονος Γάλλος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περσινής προβληματικής σεζόν της Άρσεναλ. Ο δυναμικός μέσος δεσπόζει στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Ουνάι Έμερι, με τον Ισπανό τεχνικό να υπολογίζει ιδιαίτερα στις ικανότητες του νεαρού κεντρικού χαφ.

Στο ντέρμπι του Λονδίνου με αντίπαλό την Τότεναμ, ο Γκεντουζί έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας του στο παιχνίδι, με την Άρσεναλ να ισοφαρίζει από 0-2 σε 2-2. Όταν ο «θρυλικός» πρώην παίκτης των κανονιέρηδων, Ρομπέρ Πιρές, χαρακτηρίζει τον συμπατριώτη του «παίκτη με πνεύμα νικητή», τότε το μέλλον σίγουρα του ανήκει.

Ντάνιελ Τζέιμς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- 21 ετών)

Αν υπάρχει μια «αύρα» αισιοδοξίας στους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε εκείνη ακούει στο όνομα, Ντάνιελ Τζέιμς. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τη Σουόνσι και έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι στιγμής παρουσία του.

Ο 21χρονος έχει σκοράρει στα παιχνίδια με Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον δύο υπέροχα γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο νεαρός παίζει με την ωριμότητα 30άρη, «καταπίνει» αμέτρητα χιλιόμετρα και στο «Ολντ Τράφορντ» ονειρεύονται η μαγική «τριπλέτα» Ράσφορντ- Μαρσιάλ- Τζέιμς, να τους οδηγήσει στη Γη της επαγγελίας στο μέλλον… δηλαδή στο πρωτάθλημα.

Ντουάιτ ΜακΝιλ (Μπέρνλι- 19 ετών)

Η Μπέρνλι μπορεί να φημίζεται για τη σκληράδα της, εκφράζοντας το παραδοσιακό βρετανικό ποδόσφαιρο, αλλά φαίνεται πως στις τάξεις της διαθέτει έναν «δαντελένιο» ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Ντουάιτ ΜακΝιλ, ο οποίος καλύπτει τα φτερά της επίθεσης των «clurets», γοητεύοντας το κοινό του «Turf Moor».

Ο 19χρονος ακραίος επιθετικός δικαίως κέρδισε την κλήση του στην Εθνική U-21 των «τριών λιονταριών», ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να βρεθεί και στις επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Σον Ντάις είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του και του δίνει λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Μέισον Μάουντ (Τσέλσι- 20 ετών)

Το μεταγραφικό «εμπάργκο» που υπέστη η Τσέλσι, ήταν η ευκαιρία για ορισμένους παίκτες να αρπάξουν την ευκαιρία και να δείξουν τι αξίζουν. Όπως και στην περίπτωση του Έιμπραχαμ, έτσι και σε εκείνη του Μάουντ, κοινή συνισταμένη είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν από τις ακαδημίες των «μπλε».

Ορισμένοι ίσως απόρησαν όταν είδαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Τσέλσι τον 20χρονο μέσο αντί του έμπειρου Καντέ. Όχι όμως ο Φρανκ Λάμπαρντ που είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες στον νεαρό Άγγλο. Ο Μάουντ τον δικαιώνει με τις εμφανίσεις του, έχοντας ήδη δείξει ένα μέρος των ικανοτήτων του, κάνοντας τους φίλους της Τσέλσι να ονειρεύονται. Η κλήση του στην Εθνική Αγγλίας ήταν ζήτημα χρόνου, με τον Μάουντ να παίρνει την ευκαιρία από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Άαρον Γουάν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- 21 χρονών)

Ο Μπισάκα εξαργύρωσε τις περσινές εμφανίσεις του στην Κρίσταλ Πάλας με τη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος αποκτήθηκε έναντι 55 εκατ. λιρών από τους «Κόκκινους Διαβόλους», οι οποίοι έχουν ως πλάνο την αξιοποίηση νεαρών Άγγλων που θα αγωνίζονται με πάθος και θα αισθάνονται το βάρος της φανέλας.

Ο Μπισάκα είναι δυνατός αμυντικά, έχει καλή σέντρα, ενώ δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, όντας από τους πρώτους σε τάκλιν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πιστεύει στις ικανότητες του νεαρού, με τον 21χρονο να κερδίζει και εκείνος από την πλευρά του την κλήση στην Εθνική Αγγλίας.

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ