Η επίδραση του VAR στη βαθμολογία της Premier League

Η επίδραση του VAR στη βαθμολογία της Premier League

Το VAR έχει μπει για τα καλά στην Premier League, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, έχουν γίνει λάθη, και κυρίως έχει επιδράσει είτε θετικά είτε αρνητικά τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες ήρθε για δεύτερη φορά μετά από εκείνη του Σεπτεμβρίου και στην Αγγλία ετοιμάζονται να αξιολογήσουν εκ νέου το VAR.

Στην πρώτη διακοπή η νέα τεχνολογία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Νησί κυρίως για τα αρκετά λάθη που σημάδεψαν τις πρώτες αγωνιστικές. Ένα μήνα μετά το VAR συνεχίζει να είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση στην Premier League, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι η χειρότερη «μεταγραφή» του φετινού καλοκαιριού.

Το ESPN συνέλεξε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το VAR, τα λάθη που έχουν γίνει, τις σωστές αποφάσεις, αλλά και τα συν – πλην, προκειμένου να αξιολογήσει την νέα τεχνολογία. Κυρίως όμως έφτιαξε σε αριθμούς την επίδραση που είχε το VAR στην βαθμολογία με βάση τις αποφάσεις που ανέτρεψαν ένα αποτέλεσμα.

Οι «νικητές» μέχρι και την 8η αγωνιστική ήταν πολλοί, με τη Σαουθάμπτον να είναι με βάση τα γκολ η πιο κερδισμένη από την τεχνολογία, ενώ και η Λίβερπουλ πιθανόν να είχε άλλη διαφορά από τη δεύτερη Σίτι, αν δεν είχε μια ανατρεπτική απόφαση υπέρ της. Στα πλην συγκαταλέγονται τόσο οι πολίτες, αλλά και η Γιουνάιτεντ, με την Τσέλσι να είναι η μεγάλη χαμένη στην Premier League με δύο αποφάσεις για γκολ κατά της, που τις στοίχισαν βαθμούς.

Βλέπετε, αν δεν ήταν το VAR τα γκολ των Λονδρέζων θα μετρούσαν κανονικά και η Τσέλσι θα ήταν ακόμα ψηλότερα. Αυτή η έρευνα λοιπόν δείχνει ότι θα υπήρχαν αλλαγές στην κορυφή, όπως ότι η Λίβερπουλ θα είχε χάσει τουλάχιστον δυο βαθμούς, ενώ η Σίτι θα είχε τουλάχιστον έναν παραπάνω. Αυτή η έρευνα μάλιστα δείχνει ότι το VAR συνεχίζει να κάνει λάθη, όπως συνεχίζει να προβληματίζει την FA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Έβερτον, η Γουότφορντ και η Νιούκαστλ δεν έχουν ανατρεπτική απόφαση από την τεχνολογία με αποτέλεσμα ούτε να έχουν επωφεληθεί, αλλά ούτε να έχουν… χάσει.

Αναλυτικά πόσο έχουν επηρεαστεί οι ομάδες της Premier League από τις ανατρπτικές αποφάσεις για γκολ του VAR: 

Οι ομάδες με θετικό πρόσημο από το VAR

Σαουθάμπτον  (+2) Έχει δύο αποφάσεις υπέρ της
Άρσεναλ (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Μπέρνλι (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Κρίσταλ Πάλας (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Λέστερ (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Λίβερπουλ (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Νόριτς (+1) Έχει υπέρ της μια απόφαση
Τότεναμ (+1) Έχει τρεις αποφάσεις αλλά υπέρ της είναι οι δύο με αποτέλεσμα να είναι στο +1

Οι ομάδες με αρνητικό πρόσημο από το VAR

Άστον Βίλα (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Μπράιτον (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Μάντσεστερ Σίτι (-1) Έχει τρεις αποφάσεις με VAR σε παιχνίδια της. Έχει κατά της όμως τις 2 από τις 3 αποφάσεις
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Γουέστ Χαμ (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Γουλβς (-1) Έχει κατά της μια απόφαση
Τσέλσι (-2) Έχει κατά της δυο αποφάσεις στο VAR

* Η Μπόρνμουθ είναι χωρίς θετικό ή αρνητικό πρόσημο, καθώς έχει δύο αποφάσεις του VAR. Στη μία επωφελήθηκε και στην άλλη όχι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ