Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία;

Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία;

Τα λεφτά που εκταμίευσε η Μάντσεστερ Σίτι για να δημιουργήσει την ομάδα που έχει σήμερα... ζαλίζουν. Η Παρί βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας των συλλόγων που έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά, ενώ η Πάτερμπορν αποτελεί την «φτωχή» των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Τα λεφτά λένε φέρνουν την ευτυχία, μπορεί και να μην ισχύει, ωστόσο στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα έχει έρθει εντός συνόρων.

Ο Πεπ έχοντας την βοήθεια των Αράβων, χωρίς κανείς να αμφισβητεί την τεράστια προπονητική του αξία, έχει κατορθώσει να ξοδέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ (895 εκατομμύρια λίρες) , μέχρι το σημερινό ρόστερ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας που κυριάρχησαν στους εγχώριους τίτλους, έγιναν ο πρώτος σύλλογος που σπάει το φράγμα του 1.000.000.000 ευρώ, προκειμένου να «χτίσουν» την ομάδα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES, που εδρεύει στην Ελβετία, οι «πολίτες» έχουν εκταμιεύσει συνολικά 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθούν οι μόνιμοι τα τελευταία χρόνια πρωταθλητές Γαλλίας. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ένα απίστευτο σε κόστος σύνολο παικτών. Για να φτάσουν έως εδώ, οι Παριζιάνοι έχουν ξοδέψει 913 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης συμπληρώνει την λίστα με την δαπάνη 902.000.000 ευρώ.

Ποσά που φέρνουν ίλιγγο και φυσικά δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με τους κανονισμούς και το Financial Fair Play.

Επιστρέφουμε στην Αγγλία, εκεί όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί την δεύτερη ομάδα στο Νησί με το ακριβότερο ρόστερ, ποσό που αγγίζει τα 751 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, βρίσκεται στα 639.000.000 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Η μελέτη που έγινε από το CIES, έδειξε και το φθηνότερο ρόστερ, αυτό της Πάντερμπορν, που φτάνει τα 4.000.000 ευρώ. Ο γερμανικός σύλλογος έχει κυριολεκτικά το φθηνότερο ρόστερ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όπως προαναφέρθηκε, για κάποιες ομάδες τα λεφτά φέρνουν παικταράδες, άρα τίτλους, άρα ευτυχία, ωστόσο είναι πάντοτε έτσι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ