VAR αλά ΝΒΑ σκέφτονται στην Πρέμιερ Λιγκ!

VAR αλά ΝΒΑ σκέφτονται στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι άνθρωποι της Λίγκας έχουν προβληματιστεί έντονα για τον τρόπο λειτουργίας του VAR και υπάρχει σκέψη να δίνεται η δυνατότητα στον προπονητή της εκάστοτε ομάδας να κάνει ένσταση κατά της απόφασης του διαιτητή.

Την έντονη αντίδραση των φιλάθλων έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το VAR στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς οι διαιτητές στις περισσότερες φάσεις δεν πηγαίνουν στο μόνιτορ για να τις εξετάσουν οι ίδιοι, αλλά εμπιστεύονται όσα τους μεταφέρει ο VAR.

Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις που παρότι φαίνεται να υπάρχει παράβαση, ο ρέφερι εμμένει στην αρχική απόφασή του, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις συμβουλές του VAR. Οι άνθρωποι της Λίγκας έχουν προβληματιστεί έντονα και σύμφωνα με την Telegraph, στην προσεχή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, θα υπάρξει συζήτηση γύρω απ’ το ζήτημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει σκέψη να δίνεται η δυνατότητα στον προπονητή της εκάστοτε ομάδας να κάνει ένσταση κατά μίας απόφασης του διαιτητή προκειμένου να εξεταστεί η φάση στο VAR. Μάλιστα, όπως τονίζεται, οι προπονητές θα έχουν τρία challenge. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως συμφωνούν πολλοί με τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού δεν αποκλείεται να γίνεται χρήση με στόχο να σταματήσει άσκοπα το παιχνίδι.

Το challenge μάλιστα από φέτος έχει μπει και στην καθημερινότητα του NBA, με τον εκάστοτε προπονητή να έχει το δικαίωμα για ένσταση κατά μίας απόφασης των διαιτητών, ζητώντας, ωστόσο, προηγουμένως τάιμ άουτ για να εξεταστεί η φάση. Αν δικαιωθεί δεν χρεώνεται το τάιμ άουτ και διατηρεί όσα είχε πριν από την εξέταση της φάσης.

Ο τρόπος που λειτουργεί το VAR στο Νησί έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό στις ομάδες της Λίγκας, με τις δηλώσεις ενός εκ των προέδρων να αποτυπώνει την πραγματικότητα:  «το VAR λειτουργεί σωστά σε περιπτώσεις οφσάιντ. Όμως, δεν είμαι βέβαιος πως λειτουργεί σωστά σε οτιδήποτε άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ