H πωρωτική ομιλία του Γκουαρδιόλα που έφερε την… ανατροπή της Σίτι (vid)

H πωρωτική ομιλία του Γκουαρδιόλα που έφερε την… ανατροπή της Σίτι (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι κορυφαίος όχι μόνο για τις προπονητικές μεθόδους του, αλλά και γιατί είναι μετρ της ψυχολογίας. Αυτό φάνηκε και από την ομιλία του στο ημίχρονο του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Σαουθάμπτον.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέτρεψε τα δεδομένα στο σαββατιάτικο παιχνίδι εναντίον της Σαουθάμπτον, παίρνοντας τη νίκη με 2-1.

Το έργο των «πολιτών» ήταν δύσκολο αν αναλογιστούμε ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 1-0 από το γκολ του Γουόρντ- Πράους.

Το θέμα, όμως, είναι τι προηγήθηκε στα αποδυτήρια και οδήγησε στην βελτίωση της εικόνας των «πολιτών». Πολλοί θα πουν σωστά ότι μέτρησε η ποιότητα και η νοοτροπία των παικτών, αλλά μεγάλο μερίδιο παίζει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός, όπως έδειξαν οι κάμερες, μίλησε στον ψυχισμό των ποδοσφαιριστών του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Τα λόγια του 48χρονου ήταν τα εξής: «Μείνετε ενωμένοι, μην απογοητεύεστε, είναι παιχνίδι που θέλει ψυχολογία. Αφήστε τους επιθετικούς μπροστά να κάνουν τη δουλειά τους.

Μην κάνετε σέντρες απλά για να τις κάνετε. Να κάνετε σέντρες με σκοπό. Μην πέφτετε ψυχολογικά, να είστε ενωμένοι μέχρι το τέλος».

Δείτε την ομιλία του:

https://twitter.com/City_Chief/status/1191282370101555200

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ