Τότεναμ: Ο Μουρίνιο πήρε τα διπλά από τον Ποκετίνο

Τότεναμ: Ο Μουρίνιο πήρε τα διπλά από τον Ποκετίνο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά κατάφερε να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του στην Τότεναμ. (PIC)

Αλλαγή  φρουράς στον πάγκο της Τότεναμ και πλήρης μεταβολή της πολιτικής της… Αυτό σηματοδοτεί η αντικατάσταση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος πρεσβεύει μία διαφορετική φιλοσοφία από τον Αργεντινό και οι ανακατατάξεις μοιάζουν αναπόφευκτες.

Μία πρώτη ουσιώδης διαφορά αφορά στο οικονομικό σκέλος… Ο Μουρίνιο, παρότι η καριέρα του παρουσιάζει πτωτική πορεία, θα πάρει την διπλάσια αμοιβή απ’ την αντίστοιχη του Ποκετίνο. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρωδώ, θεωρείται από τους ικανότερους προπονητές της γενιάς του…

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου, ο Μουρίνιο θα αμείβεται με 15 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Ο προκάτοχος του, ο Ποκετίνο, θα έπαιρνε από την Τότεναμ 7,5 εκατομμύρια λίρες χρόνο, μετά την αύξηση των αποδοχών του πέρυσι. Δηλαδή, τα μισά λεφτά…

Αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο… Με τη συμφωνία του με την Τότεναμ ο Μουρίνιο μετατρέπεται στον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Premier League. Ο Πορτογάλος έπεται μόνο από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον μεγάλο αντίπαλο του πριν μερικά χρόνια.

Δείτε τη λίστα με τους υψηλόμισθους τεχνικούς στην Αγγλία:

Διόλου άσχημα για έναν προπονητή ο οποίος την τελευταία πενταετία δεν έχει να επιδείξει έργο. Τόσο στην επιστροφή του στην Τσέλσι, όσο και στην εργασία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μουρίνιο απέτυχε να δημιουργήσει ομάδες που θα διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή. Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι το στυλ  του 56χρονου προπονητή έχει ξεπεραστεί και εκείνος αρνείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ