Λίβερπουλ – Εβερτον 5-2

Λίβερπουλ – Εβερτον 5-2

Και ποιος να τη σταματήσει; Η ομαδάρα του Κλοπ έκανε πέντε… κομμάτια την Εβερτον (5-2) του Μάρκο Σίλβα και αύξησε ξανά τη διαφορά από τη Σίτι στους 11 πόντους.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λίβερπουλ το υποτιθέμενο ντέρμπι με την συμπολίτισσα Εβερτον, για την 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να διαλύουν στο «Ανφιλντ» με 5-2 την ομάδα του Μάρκο Σίλβα!

Οι Ρεντς έκαναν… πλάκα απέναντι στα «Ζαχαρωτά», χάρισαν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους τους και αύξησαν ξανά τη διαφορά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στους 11 πόντους, ενώ παρέμειναν στο +8 από τη δεύτερη Λέστερ.

Η ομαδάρα του Κλοπ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι φέτος δεν αστειεύεται. Εδειξε με τον πλέον περίτρανα τρόπο ότι είναι σοβαρή και δεν πρόκειται να κάνει τις γκέλες που της κόστισαν πέρσι τον τίτλο. Η Λίβερπουλ, παρότι ξεκίνησε χωρίς τους Σαλάχ και Φιρμίνο, κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστές τους Οριγκί και Σακίρι πήρε το τρίποντο της νίκης. Ο Βέλγος επιθετικός έβαλε δύο γκολ, ένα ο Ελβετός και από ένα επίσης οι Μανέ και Βαϊνάλντουμ. Από την Εβερτον σκόραραν οι Κιν και Ριτσάρλισον.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να πετύχουν γρήγορα το γκολ που θα άνοιγε την άμυνα της Εβερτον και φυσικά τον δρόμο για τη νίκη. Και τα κατάφερε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Οριγκί. Ο Μανέ έβγαλε την μπαλιά, ο Πίκφορντ έκανε λάθος έξοδο και ο Βέλγος άνοιξε το σκορ για την Λίβερπουλ. Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Άρνολντ έδωσε στον Μανέ, αυτός έκανε την κάθετη πάσα και ο Σακίρι και ο Ελβετός με πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 21’ η Εβερτον μείωσε προσωρινά σε 2-1 με τον Κιν. Στο 31’,  ωστόσο, η ομάδα του Κλόπ σκόραρε για τρίτη φορά στο παιχνίδι με τον Οριγκί να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στη βραδιά. Ο Λόβρεν είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, εκείνος κατέβασε ιδανικά την μπάλα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο οι Ρεντς σκόραραν για τέταρτη φορά απέναντι στον Πίκφορντ με τον Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος στράικερ άδειασε τον αντίπαλο του, έπαιξε το 1-2 με τον Αρνολντ και με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 4-1. Η απάντηση της Εβερτον όμως ήταν άμεση και στο 45+3’ ο Ριτσάρλισον με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπερνάρντ μείωσε σε 4-2. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να διαμορφώνει το τελικό 5-2 με τον Βαινάλντουμ.

Δείτε τα γκολ:

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Τρίτη (3/12)

Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 1-0
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 1-4
Τετάρτη (4/12)

Λέστερ-Γουότφορντ 2-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 2-1
Γουλβς-Γουεστ Χαμ 2-0
Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-1
Σαουθάμπτον-Νόριτς 2-1
Λίβερπουλ-Έβερτον 5-2

Πέμπτη (5/12)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (21:30)
Άρσεναλ-Μπράιτον (22:15)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ