Μάντσεστερ Σίτι: Συνελήφθη ο ρατσιστής του ντέρμπι

Μάντσεστερ Σίτι: Συνελήφθη ο ρατσιστής του ντέρμπι

Μία απίστευτη δικαιολογία επικαλέστηκε ο οπαδός ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να επιτίθεται ρατσιστικά στον Φρεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Η νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Σίτι με 2-1 το Σάββατο επισκιάστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Φρεντ από θεατή, στην πρώτη σειρά του Έιτιχαντ. Τα πλάνα από το βίντεο απεικονίζουν έναν οπαδό των «σίτιζενς» να βγάζει κραυγές μαϊμούς και να κάνει ανάλογες χειρονομίες, ενώ ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ.

Ο εντοπισμός του από την Αστυνομία του Μάντσεστερ ήταν θέμα χρόνου, αφού οι εικόνες ήταν ευκρινείς… Πρόκειται για τον Άντονι Μπουρκ, βετεράνο του Αγγλικού Στρατού, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (9/12) έξω από το σπίτι του… Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, ο Μπουρκ είχε φροντίσει να παραδεχτεί την ενοχή του την Κυριακή, γράφοντας στο Facebook ότι δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον Φρεντ… «Ακούστε, είμαι ρατσιστής μόνο επειδή αυτό το στιγμιότυπο με κάνει να φαίνομαι σαν ρατσιστής. Παρόλα αυτά, δεν είμαι ρατσιστής, δείτε το παιχνίδι, φαίνομαι σε άλλα πλάνα να κάνω την ίδια κίνηση και ανεβοκατεβάζω το παντελόνι μου» έγραψε ο Μπουρκ.

Βέβαια, οι αστυνομικοί δεν συμμερίστηκαν την άποψη του και τον προσήγαγαν στο τμήμα. Αλλά και η εταιρία στην οποία εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός, η «Kier» ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόλυση του εξηγώντας ότι δεν συμβιβάζεται με ρατσιστικά φαινόμενα…

Η μόνη που τον υπερασπίστηκε ήταν η πρώην γυναίκα του, Έιμι, η οποία υποστήριξε ότι «έχω συγκλονιστεί με αυτό. Είμαι έκπληκτη, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Έχει έγχρωμους συγγενείς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ