Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Η ανατροπή της χρονιάς

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Η ανατροπή της χρονιάς

Λίγο πριν φύγει το 2019, η Γουλβς έκανε την ανατροπή της χρονιάς. Έχανε με 0-2 από τη Σίτι, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 12', αλλά ανέτρεψε το σκορ σε 35 λεπτά και έφτασε στον θρίαμβο με 3-2.

Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 10′. Ναι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε εντολή κυρίως για… άμυνα, κάτι που είναι μακριά από τα ποδοσφαιρικά του πιστεύω. Ναι, η φετινή Σίτι δεν είναι η ίδια με την περσινή. Ναι, το να παίζεις με παίκτες παραπάνω για 90 λεπτά και βάλε σου δίνει ένα προβάδισμα, αφού οι δυνάμεις σου είναι περισσότερες από του αντιπάλου, όσο οδεύεις προς το φινάλε. Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν μειώνει τον άθλο της Γουλβς. Έναν αληθινό θρίαμβο. Μια επική ανατροπή απέναντι στους πρωταθλητές.

Η Σίτι προηγήθηκε με 2-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά έφυγε από την έδρα της Γουλβς με το απόλυτο τίποτα. Με μια οδυνηρή ήττα με 3-2, μια ανατροπή που στις μέρες του Γκουαρντιόλα δεν μας έχει συνηθίσει. Σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Με πρώτο απ’ όλα την αποβολή του Έντερσον μόλις στο 12′. Αυστηρή, αφού ναι μεν βγήκε από την περιοχή του και ανέτρεψε αντίπαλο, αλλά φάνηκε σαν να προσπαθεί να… μαζευτεί. Η Σίτι από το 12′ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αλλά προηγήθηκε στο 25′ με… περιπετειώδη τρόπο. Κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ο Στέρλινγκ αστόχησε. Το VAR υπέδειξε επανάληψη, λόγω εισόδου παικτών της Γουλβς στην περιοχή και ο Στέρλινγκ εκτέλεσε εκ νέου. Νέα απόκρουση του Πατρίσιο, αλλά στην επαναφορά ο Στέρλινγκ σε κενή εστία δεν μπορούσε να αστοχήσει για το 0-1.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, μόλις στο 50′, η Σίτι έβγαλε αριστουργηματική αντεπίθεση, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Στέρλινγκ, που με σκάψιμο πάνω από τον Πατρίσιο έκανε το 0-2. Κι όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει. Πέντε λεπτά μετά ο Τραορέ με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2 και το ματς έγινε… αίμα κι άμμος.  Η Γουλβς εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Σίτι, βομβάρδιζε με κάθε τρόπο, έχανε ευκαιρίες. Φαινόταν πως το γκολ ερχόταν.

Ήρθε στο 82′ και χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Μεντί, που έχασε την μπάλα στην τελική γραμμή, του έκλεψε ο Τραορέ, μοίρασε στον Χιμένεζ που από κοντά ισοφάρισε. Η Γουλβς διατήρησε το πόδι πατημένο στο γκάζι και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή στο 89′. Λάθος στη μεσαία γραμμή για τη Σίτι, πήρε ο Ντόχερτι, ντρίπλα και σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο, 3-2. Παροξυσμός. Που επικρατούσε και μετά το τέλος του αγώνα, αφού η καρδιά των γηπεδούχων μπήκε στη θέση της μετά το δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Στέρλινγκ στο 93′.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ