Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρώτη σε βαθμούς στην Premier από το 1992 (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρώτη σε βαθμούς στην Premier από το 1992 (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα εκ καταβολής της Premier League.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι τα χειρότερα της σύγχρονης ιστορία της, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κορυφαία ομάδα στο Νησί εκ καταβολής Premier League.

Πέρα από ότι έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (13) με την Τσέλσι να είναι δεύτερη (5), οι Κόκκινοι Διάβολοι, από το 1992-1993 μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, η ομάδα του Μάντσεστερ σε αυτά τα 28 χρόνια δεν έχει χάσει την εν λόγω πρωτιά σε αυτή την κατηγορία από κανέναν ανταγωνιστή της.

Όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω γράφημα της Sun η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συγκεντρώσει 2168 βαθμούς εκ καταβολής της Premier League, αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ, η οποία μάλιστα έχει 218 πόντους λιγότερους.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Τσέλσι με 1931, ενώ στην τέταρτη είναι η Λίβερπουλ με 1849.Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, παρά την αγωνιστική της ανάκαμψη στην τελευταία δεκαετία, που κατέκτησε 4 τίτλους Premier League βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της λίστας με 1369.

Άξιο αναφοράς είναι ότι Mπλάκμπερν και Λέστερ οι οποίες έχουν πανηγυρίσει σποραδικά την Premier League (1994-1995 και 2015-2016 αντίστοιχα) βρίσκονται εκτός 10άδας από την σχετική λίστα.

Δείτε εδώ το γράφημα της Sun:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ