Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-1 (vids)

Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-1 (vids)

Το... εξπρές του Γιούργκεν Κλοπ δεν έκανε στάση ούτε στο Βόρειο Λονδίνο, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 1-0 της Τότεναμ και να παίρνει διαφορά 16 βαθμών από τη 2η Λέστερ, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο!

Μόνο η… μαθηματική επιβεβαίωση έχει απομείνει πλέον, για να επιστρέψει η Λίβερπουλ στον «θρόνο» και την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο, χάρη στο γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 37′ και η διαφορά των «κόκκινων» πλέον από τη 2η Λέστερ είναι στους 16 βαθμούς (και με ματς λιγότερο η πρωταθλήτρια Ευρώπης).

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Λίβερπουλ, η οποία μετά από 21 αγωνιστικές έχει 20 (!) νίκες και μόλις μία ισοπαλία (αυτή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Old Trafford».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που πετυχαίνει 20 νίκες σε 21 αγωνιστικές, ενώ είναι και αήττητη. Τρομερά πράγματα από την αρμάδα του Κλοπ, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τέλος, η Λίβερπουλ έφτασε τα 38 ματς όντας αήττητη στην Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ έφτασαν μάλιστα στο σημείο να έχουν και 80% κατοχή μπάλας! Τελικά, η υπεροχή της Λίβερπουλ μεταφράστηκε σε γκολ στο 37′, όταν ο Χέντερσον στο όριο της περιοχής έδωσε με κεφαλιά στον Σαλάχ, εκείνος γύρισε για τον Φιρμίνο, με τον Βραζιλιάνο να ξεμαρκάρεται πανέμορφα από τον προσωπικό του αντίπαλο και να… εκτελεί τον Γκαζανίγκα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τις στιγμές της, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Άλισον δήλωσε «παρών» και αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκατσανίγκα, Οριέ, Τανγκανγκά, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ (69’ Λαμέλα), Γουίνκς, Έρικσεν (69’ Λο Σέλσο), Μόουρα, Άλι, Σον

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσάμπερλεϊν (61’ Λαλάνα), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (90+2’ Σακιρί), Μανέ (81’ Οριγκί), Φιρμίνο

Δείτε το γκολ του Φιρμίνο που έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ:

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ