Άρσεναλ: Ο πόλεμος των προκατόχων του Αρτέτα

Άρσεναλ: Ο πόλεμος των προκατόχων του Αρτέτα

Ο Ουνάι Έμερι κατηγόρησε τον Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ που του παρέδωσε και ο Αλσατός απάντησε στον Ισπανό. Δεν είναι και το καλύτερο στο κλίμα στο Λονδίνο, λίγο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό...

Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η κατάσταση στην Άρσεναλ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ακόμα και αν δεν αποτυπώνεται σε δηλώσεις εντός της ομάδας, στα πέριξ επικρατεί… σκοτωμός. Μετά τη σφοδρή κριτική που άσκησε ο Γκρέιαμ Σούνες στον Μεσούτ Οζίλ, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των προκατόχων του Μάικλ Αρτέτα.

Την πρώτη βολή την έριξε ο Ουνάι Έμερι, σε δηλώσεις του στο France Football. Ο Έμερι υποστήριξε ότι «η Άρσεναλ άρχισε να έχει καθοδική πορεία δύο χρόνια πριν την αναλάβω. Σταμάτησα αυτή την πτώση και άρχισα να δημιουργώ κάτι νέο. Η ομάδα έπαιξε στον τελικό του Europa League και τερμάτισε πέμπτη στην Premiera League, μόλις ένα βαθμό πίσω από την τέταρτη Τότεναμ. Χάσαμε τη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League γιατί είχαμε άσχημη επίδοση στο τέλος της σεζόν».

Αναμφίβολα, πρόκειται για μομφές εναντίον του Αρσέν Βενγκέρ, αφού αυτός καθοδηγούσε την Άρσεναλ πριν τον Έμερι. Ωστόσο, ο Άλσατος δεν άφησε αναπάντητα τα λεγόμενα του διαδόχου του στους «κανονιέρηδες».

Ο Βενγκέρ υπερασπίστηκε τη δουλειά του στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκδήλωση Laureus World Sports Awards. «Στην τελευταία σεζόν μου, η ομάδα συγκέντρωσε 75 πόντους, τερμάτισε δεύτερη και κατέκτησε το Κύπελλο. Την προηγούμενη σεζόν πάλι κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Άρα δεν ήταν σε πτώση. Η Άρσεναλ έχει ισχυρό υπόβαθρο στα οικονομικά. Έχει καλούς παίκτες και όταν είσαι ο προπονητής της, πρέπει να δουλέψεις και να μην κοιτάς γύρω σου» σχολίασε ο Βενγκέρ, σφάζοντας με το… γάντι τον Έμερι.

Αναμφίβολα, το Έμιρεϊτς δεν γνωρίζει τις καλύτερες εποχές του. Ο Μάικλ Αρτέτα έχει δύσκολο έργο, αφού καλείται να ανορθώσει την ομάδα και ταυτόχρονα να εργαστεί υπό περίπλοκες συνθήκες, με τους προκατόχους του να «πυροβολούν» ο ένας τον άλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ