Αν πρόκειται μόνο για μια «μουντζούρα», την αντέχουμε κύριε Κλοπ…

Αν πρόκειται μόνο για μια «μουντζούρα», την αντέχουμε κύριε Κλοπ…

Το πρόβλημα που εμφανίζει η Λίβερπουλ είναι μπροστά. Ο Γιούργκεν Κλοπ οφείλει να βρει λύσεις. Μας έχει κακομάθει βλέπετε…

Αν γινόταν στην Ελλάδα θα ψάχναμε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο. Ορισμένοι μάλιστα θα μακάριζαν την τύχη αυτών που… κονόμησαν από το αποτέλεσμα. Συνέβη στην Αγγλία και όλοι το εξετάζουμε με ποδοσφαιρικούς και μόνο όρους. Οπως του αξίζει δηλαδή. Η συντριβή της αήττητης Λίβερπουλ από την προτελευταία Γουότφορντ είναι το αποτέλεσμα που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο αυτή την εβδομάδα. Κυρίως γιατί η Λίβερπουλ έδινε την εντύπωση της ομάδας που δεν υπάρχει τρόπος να ηττηθεί. Κυρίως γιατί η ίδια είχε τον τρόπο να γυρίζει ματς που στράβωναν. Αυτή τη φορά ούτε να το γυρίσει μπόρεσε ούτε να αποτρέψει την συντριβή.

Η Γουότφορντ από ένα σημείο και μετά αξιοποίησε ότι οι «κόκκινοι» αναγκάστηκαν να βγάλουν την αμυντική τους γραμμή πολύ ψηλά για να πιέσουν και με δυο φαρμακερές αντεπιθέσεις τις έβαλαν άλλα δυο γκολ και μουντζούρωσαν προσωρινά του προφίλ της ακατάβλητης ομάδας που είχε δημιουργήσει. Σε ότι αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος δεν αλλάζει τίποτα. Η Λίβερπουλ είναι είκοσι δυο βαθμούς μπροστά και χρειάζεται θαύμα για να μην μαζέψει τους δώδεκα βαθμούς που της χρειάζονται για να ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια.

Ορισμένα πράγματα σε ότι αφορά το… φεγγάρι της Λίβερπουλ μπορούν να μπουν στο τραπέζι της συζήτησης. Πέρα από το γεγονός ότι η Γουότφορντ τρύπησε τρεις φορές τη αμυντική γραμμή της ομάδας του Κλοπ εκθέτοντας κυρίως τον Βαν Ντάικ αλλά και τον Αλισον, το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά. Ένα σουτ του Λαλάνα στο δοκάρι και μια φάση με τον Βαν Ντάικ συνιστούν της αντίδραση της Λίβερπουλ από την ώρα που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά τη γνώμη μου στην επιθετική λειτουργία και την παραγωγικότητα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τότε είπαμε (όσοι υποστηρίζουμε τη Λίβερπουλ) ότι έφταιγε ο κακός Σιμεόνε που καταστρέφει το άθλημα με τα… λεωφορεία που στήνει μπροστά από το τέρμα της ομάδας του. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι και η Λίβερπουλ όπως και κάθε μεγάλη και καλή ομάδα (είναι και από τα δύο) περνάει από μια περίοδο κάμψης. Η ομάδα του Κλοπ την περνάει τώρα. Τώρα που ουσιαστικά καπάρωσε το πρωτάθλημα. Οk αλλά υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι είναι ψέμα ότι οι οπαδοί της στην Αγγλία και πολύ περισσότερο σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται να πάρει το πρωτάθλημα και ας αδιαφορήσει για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά μπορεί να αφορούν ομάδες έκπληξη. Όχι τη Λίβερπουλ που έχει ιστορία στον θεσμό. Ο Γιούργκεν Κλοπ οφείλει να βρει λύσεις. Μας έχει κακομάθει βλέπετε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ