Μάντσεστερ Σίτι : Ο Ντε Μπρούινε σε ρόλο Αη Βασίλη

Μάντσεστερ Σίτι : Ο Ντε Μπρούινε σε ρόλο Αη Βασίλη

Ο Βέλγος έφτασε τις 10 ασίστ,περισσότερες από κάθε άλλον στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα, κόντρα στην Γουότφορντ.

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο Τσάβι Ερνάντεθ – ερωτώμενος, από την «Daily Mail», σχετικά με το νέο δημιούργημα του, ποδοσφαιρικού του μέντορα, Πεπ Γκουαρντιόλα, την Μάντσεστερ Σίτι και τα επιτεύγματα της – εξύμνησε με τον απόλυτο τρόπο την επιρροή του Κέβιν Ντε Μπρούινε στο παιχνίδι της Αγγλικής ομάδας.

Τι είπε ο Καταλανός μέσος που βγάζει το …παντεσπάνι του στο Κατάρ με τα χρώματα της Αλ Σαντ; Πως η συμμετοχή, η συμβολή, του Βέλγου διεθνούς μεσοεπιθετικού στην ανάπτυξη και δόμηση του τρόπου που αγωνίζονται οι «Σίτιζενς» είναι ανάλογη με εκείνη που είχε ο Λιονέλ Μέσι όταν ο Γκουαρντιόλα καθοδηγούσε την Μπαρτσελόνα, κατά την τετραετία που ήταν στον πάγκο της (2008 – 12)!

«Οι ομάδες του Πεπ κερδίζουν με συλλογικό τρόπο, αλλά ακόμη κι οι πιο καλές κι ιδιαίτερες ομάδες χρειάζονται τον, ένα, παίκτη, από τον οποίο θα περιμένουν μια σπέσιαλ κίνηση, που θα αλλάξει τα πάντα μέσα στον αγώνα. Στην Μπαρτσελόνα το είχαμε αυτό με τον Μέσι και τώρα στην Μάντσεστερ Σίτι το έχουν με τον Ντε Μπρούινε. Κάθε φορά που εκείνος έχει την μπάλα στα πόδια του, έχεις την εντύπωση πως κάτι ιδιαίτερο θα κάνει με εκείνη….».

Λεγόμενα που σίγουρα – αν αναλογιστεί κανείς από ποιόν εκστομίστηκαν – αποτελούν «παράσημα» για τον 26χρονο Βέλγο, ο οποίος διανύει, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο διάστημα της καριέρας του.

Η δήλωση του Καταλανού ουσιαστικά έρχεται σαν συνέχεια, αν δεν είναι ταυτόσημη, με εκείνη του Γκουαρντιόλα, ο οποίος, νωρίτερα μέσα στην σεζόν, είχε εκθειάσει τον αστέρα της ομάδας του, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος, που ασχολείται επαγγελματικά με τον «βασιλιά των σπορ», μετά τον Μέσι, ο οποίος, κατά την θεώρηση του μάνατζερ των «σίτιζενς», είναι ο αδιαμφισβήτητος πρώτος.

Υπερβολές θα μπορούσε να πει κάποιος που δεν έχει δει αγωνιζόμενο τον Βέλγο τους τελευταίους μήνες. Ειδικά της φετινής σεζόν.

Κατά τους οποίους αποτέλεσε τον «μπροστάρη», τον απόλυτο εκφραστή της αγωνιστικής φιλοσοφίας που ευαγγελίζεται να μεταδώσει ο Γκουαρντιόλα στους «Πολίτες».

Όχι μόνο με τα 6 γκολ που έχει να επιδείξει στην Πρέμιερ Λιγκ ,αλλά και με τον αλτρουισμό του που αποδεικνύεται, εύγλωττα, από τις 10 ασίστ, που έχει στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Μηδέ του Μέσι εξαιρουμένου…

Τελική πάσα γι… αυτογκόλ!

Βέβαια η τελευταία του τελική πάσα που οδήγησε σε γκολ δεν αξιοποιήθηκε από συμπαίκτη του, αλλά προκάλεσε το αυτογκόλ του Καμπασέλε της Γουότφορντ στο 13ο λεπτό της χθεσινής νίκης με 3-1 της πρωτοπόρου στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη κι έτσι όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι δημιουργός του τέρματος ήταν ο, πληθωρικός στο παιχνίδι του, Βέλγος.

Ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ένα, ακόμη, γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και δύο τελικές μεταβιβάσεις. Αποδεικνύοντας και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ότι δεσπόζει στο ύπατο ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά  κι ότι αποτελεί τον «μετρονόμο» της Σίτι, έχοντας στα πόδια του τα «νήματα» που κινούν το παιχνίδι της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ