Γκουαρντιόλα: Ένας τίτλος κάθε 23 ματς! (pic)

Γκουαρντιόλα: Ένας τίτλος κάθε 23 ματς! (pic)

Ασύλληπτα νούμερα για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που το βράδυ της Κυριακής πανηγύρισε την 29η κούπα της προπονητικής του καριέρας.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Άστον Βίλα στον τελικό του League Cup και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη σερί φορά αλλά και τέταρτη τα πέντε τελευταία χρόνια. Το εντυπωσιακό της ιστορίας όμως δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός πως ο χθεσινός, ήταν ο τίτλος νούμερο 29 για τον Πεπ Γκουαρντιόλα!

Ο Καταλανός που έχει δεν έχει βαρεθεί να μαζεύει κούπες από το 2008 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, έφτασε πλέον στην τρίτη θέση της λίστας με τους προπονητές που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια. Πίσω μόνο από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Σε μόλις 12 χρόνια καριέρας (ουσιαστικά έντεκα αφού τη σεζόν 2012 είχε μείνει εκτός για να ξεκουραστεί) κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση, την οποία μοιράζεται με τον Βαλερι Λομπανόφσκι.

Βέβαια οι δύο πρώτοι, μετρούν πολύ περισσότερα χρόνια καριέρας. Ο Σερ Άλεξ κατέκτησε 49 κούπες σε 39 χρόνια, ο Λουτσέσκου από την άλλη, 33 σε 40 χρόνια. Φανταστείτε δηλαδή πόσους θα έχει κατακτήσει ο Πεπ όταν φτάσει τα χρόνια τους.

Εκπληκτικό είναι και το στατιστικό που λέει πως ο προπονητής της Σίτι, κατακτά έναν τίτλο κάθε 23 παιχνίδια στην καριέρα του. 29 τίτλοι, σε 625 ματς. Απίθανο! Τέλος, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έφτασε τους οκτώ τίτλους με την Σίτι η οποία συνολικά σε όλη της την ιστορία έχει 28. Περίπου το 1/3 των τίτλων του συλλόγου, έχει κατακτηθεί δηλαδή με εκείνον στον πάγκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ