Premier League : Εβδομαδιαίοι μισθοί που ζαλίζουν

Premier League : Εβδομαδιαίοι μισθοί που ζαλίζουν

Η Premier League είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα στον κόσμο, οι ομάδες χρυσοπληρώνουν κι όπως είναι λογικό τα ποσά που χρησιμοποιούνται για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών είναι απλά αστρονομικά.

Το ποσά που προσφέρουν οι ομάδες της Premier League για να πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές έχουν ξεφύγει, τα νούμερα συνεχώς ανεβαίνουν και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Με αφορμή την πανάκριβη μεταγραφή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ από τη Σαουθάμπτον η γερμανική Welt βρήκε τους παίκτες με τους πιο παχυλούς μισθούς στο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ πλέον θα αμείβεται με 203.000 ευρώ την βδομάδα, ποσό που τον κάνει τον 9ο πιο ακριβοπληρωμένο αυτή τη στιγμή στην Premier League, παρέα με τον συμπαίκτη του στους κόκκινους, Φελίπε Κουτίνιο.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται το όνομα του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, ο οποίος έχει εβδομαδιαίο μισθό 327.000 ευρώ. Ο Γάλλος μετακόμισε το 2016 αντί 105 εκατομμύρια από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν τότε η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο. Ρεκόρ που καταρρίφθηκε από την μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί Σ.Ζ από την Μπαρτσελόνα, αντί 222 εκατ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη και την τρίτη θέση στην κατάταξη βρίσκονται επίσης δύο παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ένας είναι ο Ρομέλου Λουκάκου με 282.000 ευρώ την εβδομάδα ο οποίος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ ο τρίτος είναι ο έτερος επιθετικός των κόκκινων διάβολων, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, που λαμβάνει 250.000 ευρώ τη βδομάδα. Μαζί του βρίσκονται με ίδια χρήματα στην τρίτη θέση ο Γιάγια Τουρέ και ο Σέρχιο Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι.

Στην έκτη θέση συναντάμε άλλον έναν παίκτη της Γιουνάιτεντ, τον Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος είναι και ο πρώτος τερματοφύλακας που δεσπόζει στη λίστα και έχει μισθό ίδιο με του Εντέν Αζάρ, 225.000 ευρώ την εβδομάδα.

Τέλος να πούμε πως ο Χάρι Κέιν, ο πρώτος σκόρερ της Premier League με 16 γκολ, κι ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη με 56 γκολ για το 2017, λαμβάνει μόλις 125.000 εβδομαδιαίες αποδοχές και κατατάσσεται στην 33η θέση της συγκεκριμένης λίστας, όμως αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να του προσφέρει νέο συμβόλαιο η Τότεναμ με διπλάσιες τουλάχιστον απολαβές.

Αναλυτικά οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στην Premier League: 

  1. Πολ Πογκμπα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 327.000 ευρώ τη βδομάδα
  2. Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 282.000 ευρώ τη βδομάδα
  3. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 250.000 ευρώ τη βδομάδα
  4. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι) 250.000 ευρώ τη βδομάδα
  5. Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 250.000 ευρώ τη βδομάδα
  6. Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 225.000 ευρώ τη βδομάδα
  7. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι) 225.000 ευρώ τη βδομάδα
  8. Κέβιν Ντε Μπρόινε ((Μάντσεστερ Σίτι) 210.000 ευρώ τη βδομάδα
  9. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) 203.000 ευρώ τη βδομάδα
  10. Φελίπε Κουτίνιο (Λίβερπουλ) 203.000 ευρώ τη βδομάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ