Η πιο ακριβή ενδεκάδα του πρωταθλήματος αγγίζει τα δύο δις και έχει έξι παίκτες της Λίβερπουλ (pics)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα του πρωταθλήματος αγγίζει τα δύο δις και έχει έξι παίκτες της Λίβερπουλ (pics)

Η κατακόρυφη αγωνιστική άνοδος της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, έχει εκτοξεύσει και την αξία των ποδοσφαιριστών της στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η ακριβότερη ενδεκάδα της Premier League μάλιστα περιλαμβάνει έξι παίκτες των «reds»...

Ένας τελικός Europa League, δύο τελικοί Champions League με μια κατάκτηση του τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ένα πρωτάθλημα που είναι στα… προσεχώς, η Λίβερπουλ επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ, έχει κάνε άλματα προόδου σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την χρηματιστηριακή αξία των παικτών της ομάδας η οποία και εκτοξεύτηκε στα ύψη. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο που προκύπτει βάσει των αριθμών που δίνει το «transfermark» το οποίο και ειδικεύεται στην εκτίμηση της αξίας των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, έξι ποδοσφαιριστές των «reds» περιλαμβάνονται στην πολυτιμότερη ενδεκάδα της Premier League η οποία συνολικά αγγίζει τα δύο εκατ. λίρες (1,9 για την ακρίβεια). Τρεις παίκτες της Μάνστεστερ Σίτι κι ένας από τις Τσέλσι και Τότεναμ αποτελούν τους υπόλοιπους πέντε.

Πάμε να τους δούμε έναν προς έναν:

Τερματοφύλακας: Άλισον Μπέκερ – 81 εκατ. λίρες

Κάτω από τα δοκάρια φυσικά ο Αλισον Μπέκερ που αφήνει πίσω του στην σχετική λίστα τους Έντερσον και Ντε Χέα. Και όχι άδικα θα λέγαμε με τον Βραζιλιάνο να είναι εκ των βασικών συντελεστών στα κατορθώματα της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια.

Δεξί μπακ: Αλεξάντερ Άρνολτ – 99 εκατ. λίρες

Ο 21 άσος είναι με διαφορά ο κορυφαίος μπακ στην Αγγλία αλλά πιθανότατα και στον πλανήτη με την αξία του δικαιολογημένα να έχει ξεφύγει. Ήδη έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς Champions League και το μέλλον είναι όλο δικό του.

Σέντερ μπακ: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ – 90 εκατ. λίρες

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 ο Κλοπ έδωσε 75 εκατ. λίρες στη Σουθάμπτον για να τον αποκτήσει, είχε ακούσει πολλά αφού κανείς δεν φανταζόταν τί διαφορά θα έκανε στην άμυνα της Λίβερπουλ ο Ολλανδός. Ο άνθρωπος που τα στατιστικά του Champions League πέρσι, έλεγαν ότι δεν έφαγε ντρίπλα σε κανένα παιχνίδι.

Σέντερ μπακ: Εμερίκ Λαπόρτ – 68 εκατ. λίρες

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι και παρτενέρ του Φαν Ντάικ σε αυτή την ενδεκάδα, είναι και ο πιο… φτηνός συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Βέβαια σε αυτό έπαιξε τον ρόλο του και το γεγονός ότι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, κάτι που στοίχισε πάρα πολύ και στην ομάδα του. Είναι πάντως ο μοναδικός της άμυνας που δεν ανήκει στην Λίβερπουλ.

Αριστερό μπακ: Άντριου Ρόμπερτσον – 72 εκατ. λίρες

Ακόμη ένας παίκτης των επόμενων πρωταθλητών Αγγλίας, βρίσκεται στην άμυνα. Το σκωτσέζικο «μηχανάκι» αποκτήθηκε από την Χαλ με μόλις 8 εκατ. λίρες και μαζί με τον Άρνολντ κάνουν τα άκρα της Λίβερπουλ «πυραυλοκίνητα».

Κεντρικός μέσος: Εγκολό Καντέ – 90 εκατ. λίρες

Είναι ικανός να τρέχει σε δύο 90λεπτα σερί. Ο Γάλλος χαφ της Τσέλσι που έκανε το μπαμ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Λέστερ το 2016, κάνει τα πάντα στον χώρο του κέντρου και είναι ο παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της.

Κεντρικός μέσος: Κέβιν Ντε Μπρόινε – 135 εκατ. λίρες

Τι να πει κανείς για τον Βέλγο παικταρά! Είναι από τις περιπτώσεις που όσα λεφτά και να δοθούν, μπορούν να θεωρηθούν λίγα για την περίπτωσή του. Ο 28χρονος εγκέφαλος της Σίτι, είναι συνώνυμο των ασίστ, ένας μαέστρος που τα πάντα περνούν από τα πόδια του.

Δεξί εξτρέμ: Μοχάμεντ Σαλάχ – 135 εκατ. λίρες

Ίδια αξία με τον Ντε Μπρόινε έχει και ο Αιγύπτιος αστέρας που σκορπάει τον τρόμο με τους Μανέ και Φιρμίνο στην επίθεση της Λίβερπουλ. Στην Τσέλσι δεν τον πίστεψαν και τώρα σίγουρα θα χτυπούν το κεφάλι τους. Αλλά είναι αργά.

Αριστερό εξτρέμ: Ραχίμ Στέρλινγκ – 144 εκατ. λίρες

O πιο ακριβός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο Νησί, είναι ο Άγγλος άσος της Μάντσεστερ Σίτι. Στα χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε top class παίκτης και όποιος θέλει να τον αγοράσει, θα πρέπει να βάλει πάρα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Δεκάρι»: Σαντιό Μανέ – 141 εκατ. λίρες

Στην ενδεκάδα αυτή τοποθετείται τυπικά σε αυτό τον ρόλο αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και με την ίδια επιτυχία. Ο Σενεγαλέζος είναι και αυτός απόκτημα από την Σαουθάμπτον και συχνά το όνομά του παίζει στο ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης και όχι μόνο.

Σέντερ Φορ: Χάρι Κέιν – 135 εκατ. λίρες

Ο αρχηγός της Τότεναμ και της Εθνικής Αγγλίας ταλαιπωρήθηκε φέτος από τραυματισμούς, παρ΄όλα αυτά η αξία του παραμένει στα ύψη. Η ικανότητά του στο σκοράρισμα, σπάνια και αν δεν είχε ανδρωθεί στον σύλλογο, δύσκολα θα είχε παραμείνει βάσει των ικανοτήτων του.

Δείτε όλη την ενδεκάδα συνοπτικά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ