Η Premier League φέρνει… επανάσταση: Το σχέδιο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Η Premier League φέρνει… επανάσταση: Το σχέδιο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Απομόνωση σε μια συγκεκριμένη περιοχή όλων των ομάδων, διεξαγωγή αγώνων που θα κρατούν τον κόσμο στα σπίτια και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που θα γλιτώσει την οικονομική καταστροφή. Αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο της Premier League.

Αν το πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, οι απώλειες που υπολογίζοναι πως θα έχουν οι ομάδες της Premier League συνολικά φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 840 εκατομμυρίων ευρώ. Γι’ αυτό και πλέον εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να φτάσει η σεζόν στο τέλος της, ακόμα – ακόμα και το να μαζευτούν όλες οι ομάδες σε μια περιοχή και να δώσουν παιχνίδια Ιούνιο και Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να… νικήσουν τον κορωνοϊό και την οικονομική ζημιά που θα φέρει αυτός.

Αυτό είναι ένα από τα σχέδια που επεξεργάζονται στην Premier League, σε συνεννόηση με την κυβέρνησης της Αγγλίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Independent. Το πλάνο προβλέπει την απομόνωση όλων των ομάδων σε συγκεκριμένα σημεία και την διεξαγωγή και των 92 αγώνων που απομένουν σε ουδέτερα γήπεδα στην κεντρική Αγγλία ή και το Λονδίνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, χωρίς κόσμο φυσικά, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη.

Η ιδέα αυτή έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς δεν θα υπάρξουν «εκπτώσεις» για την ολοκλήρωση της περιόδου, ενώ το τηλεοπτικό προϊόν θα είναι άκρως εμπορικό. Γιατί; Διότι όσο θα διαρκεί η καραντίνα, το ποδόσφαιρο μπορεί να κρατήσει τον κόσμο πιο εύκολα στο σπίτι. Και όταν θα υπάρχουν αγώνες σχεδόν κάθε μέρα, ο κόσμος θα τους βλέπει. Γι’ αυτό και το πλάνο έχεις τις… ευλογίες της κυβέρνησης.

Τι προβλέπει το σχέδιο; Να αποσύρονται οι ομάδες σε ξεχωριστά φυσικά ξενοδοχεία, μακριά από τις οικογένειές τους, όπως συμβαίνει σε περιόδους που υπάρχει EURO ή Μουντιάλ, αφού πρώτα εξεταστούν όλα τα μέλη για κορωνοϊό.

Ως προς την έδρα των αγώνων, έχουν εξεταστεί ως λύσεις οι περιοχές της κεντρικής Αγγλίας (τα περίφημα Midlands), που περιλαμβάνουν πόλεις όπως το Λέστερ, το Νότιγχαμ ή το Μπέρμιγχαμ, αλλά ακόμη και το Λονδίνο. Ενδεχομένως να μην διεξάγονται οι αγώνες σε κανονικά γήπεδα ομάδων, αλλά σε προπονητικά κέντρα, αφού η εικόνα των άδειων κερκίδων δεν είναι όμορφη.

Εκφράζεται, δε, η αισιοδοξία πως μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει ένα αξιόπιστο και γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και πως θα έχει… οριζοντιωθεί η καμπύλη της πανδημίας στο Νησί. Υπάρχουν, πάντως, και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν θα είναι ηθικό να διατίθεται ένα σημαντικό μέρος γιατρών και νοσηλευτών για τις ανάγκες της Premier League, τη στιγμή που προέχει να καλυφθούν οι ανάγκες του υπόλοιπου πληθυσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ