Δεν αρκούν τέσσερις καλές μεταγραφές στη Γιουνάιτεντ…

Δεν αρκούν τέσσερις καλές μεταγραφές στη Γιουνάιτεντ…

Ok, οι τέσσερις πάρα πολύ καλοί παίκτες που προτείνει ο Σκόουλς, αλλά μήπως να ξεκινούσαν από ένα κατάλληλο προπονητή;

Η δήλωση έγινε από ένα παίκτη που δόξασε την ομάδα του και δοξάστηκε με αυτή. Ο Πόλ Σκόουλς δήλωσε πρόσφατα ότι για να επανέλθει στην κορυφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της χρειάζονται τέσσερις πολύ καλές μεταγραφές. Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος για να φτιάξει ομάδα που θα πρωταγωνιστεί αλλά ίσως να μην είναι πια ο καλύτερος.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πια τέσσερις τόσο καλούς παίκτες που να θελήσουν να έρθουν ταυτόχρονα σε μια ομάδα. Αφήστε κατά μέρος ότι τέτοιοι παικταράδες δεν υπάρχουν πια κι αν υπάρχουν δεν έχουν λόγους να αφήσουν όλοι μαζί τις ομάδες που παίζουν τώρα για να έρθουν στους «κόκκινους διαβόλους».

Ας το δούμε διαφορετικά. Οσα λεφτά και να διαθέσεις δεν πρόκειται να βρεις παίκτες σαν τον Αλεξάντερ Αρνολντ και τον Ρόμπερτσον. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν. Είναι δημιουργήματα δουλειάς και προγραμματισμού. Δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα και πριν από δυο και τρία χρόνια.

Όπως δεν ήταν κανείς στην Λίβερπουλ πριν από δυο χρόνια αυτό που είναι σήμερα. Με εξαίρεση τους καλοπληρωμένος Αλισον και Βαν Ντάικ όλοι οι άλλοι (ακόμα και ο Σαλάχ) δημιουργήθηκαν-εξελίχτηκαν στην Λίβερπουλ. Η δε επιλογή και εξέλιξή τους είναι σε ευθεία συνάρτηση με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο ιδιόρρυθμος Γερμανός είναι κάτοικος Λίβερπουλ από το 2015. Του πήρε δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια για να δει Θεού πρόσωπο. Και πριν το δει η Λίβερπουλ πούλησε τα μέχρι τότε μεγαλύτερα αστέρια της τον Στέρλινγκ και τον Κουτίνιο.

Αν ήταν διαφορετικά η Ρεάλ που έχει ανοικτές τις κάνουλες της δανειοδότησης και η Παρί με τον «μαύρο χρυσό» θα είχαν κυριαρχήσει. Δεν υπάρχουν όμως, παίκτες που να κάνουν τέτοια διαφορά ώστε να τους πάρεις και να μην πιάνεσαι. Ο τελευταίος που υπάρχει παίζει στην Μπαρτσελόνα και ο επόμενος (να και εφόσον) μπορεί να είναι ο Μπαπέ.

Κατά συνέπεια, το θέμα δεν είναι τόσο να αγοράσεις όσο να επιλέξεις, να δημιουργήσεις και να εξελίξεις. Δύσκολη δουλειά που δεν μπορούν να την κάνουν πολλοί σε τέτοιο επίπεδο. Η Λίβερπουλ μπόρεσε διότι ο Κλοπ ήξερε να το κάνει και γιατί υπήρξε υπομονή. Το έκανε βάζοντας με υπομονή τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση.

Αυτή η δουλειά που θέλει μάτι και υπομονή. Πάνω από όλα θέλει σχέδιο και προγραμματισμό. Ο Σκόουλς που έρχεται από μια ομάδα της Γιουνάιτεντ που εν πολλοίς στηρίχτηκε σε παίκτες οι οποίοι μεγάλωσαν μαζί με την ομάδα μάλλον το ξέρει αυτό. Ok, τέσσερις πάρα πολύ καλοί παίκτες αλλά μήπως να ξεκινούσαν από ένα κατάλληλο προπονητή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ