«Ανησυχίες και φόβοι στην Premier League για την υγεία των παικτών»

«Ανησυχίες και φόβοι στην Premier League για την υγεία των παικτών»

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ένωσης παικτών στην Premier League, Μπόμπι Μπάρνς τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία και φόβος από τους ποδοσφαιριστές για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες ανησυχούν για την υγεία τους, καθώς η αγγλική Prempier League σκέφτεται την επανέναρξη του πρωταθλήματος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ένωσης παικτών Μπόμπι Μπάρνς.

Το «σχέδιο επανέναρξης» του πρωταθλήματος προβλέπει την επιστροφή στα παιχνίδια τον Ιούνιο σε ουδέτερα γήπεδα, αφού δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση, αλλά οι παίκτες ανησυχούν για τη μετάδοση του κορωνοϊού, όταν θα χρειαστεί να μοιραστούν το γήπεδο με άλλους σε ένα άθλημα επαφής.

Μια μελέτη της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι οι μαύροι έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τον κορωνοϊό από τους λευκούς και ο Μπαρνς τόνισε ότι οι νέοι μαύροι παίκτες ανησυχούν.

«Υπάρχουν παίκτες που έχουν εκφράσει πραγματικές ανησυχίες», δήλωσε ο Μπαρνς στους Times. «Υπάρχουν παίκτες που έχουν μικρά παιδιά, παίκτες με εγκύους συντρόφους, άτομα με υποκείμενες παθήσεις υγείας. Μερικοί από τους νέους μαύρους παίκτες που έχω μιλήσει έχουν διαβάσει τον τύπο και θέλουν απαντήσεις σε αυτή την κυβερνητική μελέτη. Επηρεάζομαι περισσότερο και αν ναι γιατί, αναρωτιούνται. Η στάση μου σχετικά με την Premier League από την πρώτη μέρα, ήταν κάνουμε καλά όλοι που λέμε τις απόψεις μας, αλλά δεν πρόκειται να είμαστε εμείς εκεί έξω το Σάββατο απόγευμα, που δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην οικογένειά μας».

Ένας τρίτος πρώτος παίκτης της Μπράιτον βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας νέες ανησυχίες σχετικά με την προτεινόμενη επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Οι σύλλογοι πρόκειται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν περαιτέρω πώς να ολοκληρώσουν τους υπόλοιπους 92 αγώνες της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ