Ο Κόντε θυμήθηκε το πρωτάθλημα με την Τσέλσι

Ο Κόντε θυμήθηκε το πρωτάθλημα με την Τσέλσι

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της Τσέλσι έχει ο Αντόνιο Κόντε, ο προπονητής ο οποίος οδήγησε τους «μπλε» στο τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νίκη 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ με γκολ του Μπατσουαγί, χάρη στην οποία η Τσέλσι «σφράγισε» τον τίτλο της περιόδου 2016/17. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Κόντε παραχώρησε συνέντευξη στο SkySports και μίλησε για τη επιτυχημένη διετία του (2016-2018) στον πάγκο των Λονδρέζων που εκτός από το πρωτάθλημα του 2017, περιλάμβανε και το κύπελλο του 2018.

«Πιστεύω πως το ματς-κλειδί για τη σεζόν που κατακτήσαμε τον τίτλο, ήταν το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» δήλωσε ο Κόντε αναφερόμενος σε μία αναμέτρηση που έγινε πολύ νωρίς, στο ξεκίνημα της σεζόν (23/10/2016). Είχε, μάλιστα, πανηγυρίσει έξαλλα με τους φίλους της ομάδας την «ισοπέδωση» της Γιουνάιτεντ. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς γιατί με το 4-0 εναντίον μίας τοπ ομάδας συνειδητοποιήσαμε όλοι ότι θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα.

Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και δημιούργησε φανταστική σχέση με τον κόσμο. Εγώ πανηγύρισα γιατί αγαπώ τη δουλειά μου με τρόπο έντονο και κάποιες φορές δείχνω το πάθος μου. Ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου με τους οπαδούς μας».

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στον Τζον Τέρι, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την εξασφάλιση του τίτλου, στις 21 Μαϊου 2017, αποχαιρέτησε το «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 22 χρόνια ως… πιστός στρατιώτης της Τσέλσι. «Ήταν προνόμιο για εμένα να προπονήσω έναν θρύλο του συλλόγου όπως ο Τέρι. Μιλάμε για καταπληκτικό άνθρωπο και καταπληκτικό παίκτη.

Με βοήθησε πολύ μέσα και έξω από το γήπεδο. Ηταν πολύ σημαντικός για την ομάδα στο προπονητικό κέντρο και βοηθούσε στο να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τη συγκέντρωσή μας». Οσο για το συγκινητικό «αντίο» όταν αντικαταστάθηκε στο 26ο λεπτό του αγώνα με τη Σάντερλαντ, ο Κόντε σχολίασε: «Είχε αποφασίσει να το κάνει επειδή το 26 ήταν το νούμερό του. Ήταν χαρά μου να του δώσω αυτή την ευκαιρία. Υπήρξε πολύ σημαντικός για εμένα και ποτέ δεν θα μπορέσω να τον ευχαριστήσω αρκετά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ