«Η Premier League έχει να ταΐσει πολλά στόματα»

«Η Premier League έχει να ταΐσει πολλά στόματα»

Ο Πολ Μπάρνερ, διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον τόνισε πως η Premier League έχει πληγεί από τον κορωνοϊό και πως έχει να ταΐσει πολλά στόματα.

Η ολοκλήρωση της σεζόν στην Premier League και η έναρξη της νέας θα έχει ως αποτέλεσμα την απαραίτητη ροή κεφαλαίων σε συλλόγους στις χαμηλότερες κατηγορίες που έχουν πληγεί λόγω του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον, Πολ Μπάρμπερ.

Το ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας, αλλά η Premier League ελπίζει να ξαναρχίσει τον επόμενο μήνα, χωρίς φυσικά την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Οι σύλλογοι της English Football League (EFL) βασίζονται πολύ περισσότερο από τις ομάδες της Premier League στα έσοδα από τα εισιτήρια και ο πρόεδρός της, Ρικ Πάρι, δήλωσε ότι τα παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι μια ζημιογόνος επιχείρηση για ορισμένες ομάδες.

«Εάν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν τη σεζόν, να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν, τότε όλες οι πληρωμές αλληλεγγύης που περνούν από την Premier League στις χαμηλότερες κατηγορίες θα δώσουν ελπίδα σε αυτούς τους συλλόγους και θα τους επιτρέψουν να περάσουν μια πολύ δύσκολη περίοδο», είπε ο παράγοντας της Μπράιτον.

Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν να δώσουν προκαταβολή ύψους 125 εκατομμυρίων λιρών (138,7 εκατομμύρια ευρώ) στις ομάδες της English Football League και National League τον περασμένο μήνα.

«Υπάρχουν πολλά στόματα για να ταΐσεις και δεν υπάρχει μια εύκολη λύση … εκτός από την επανέναρξη των παιχνιδιών το συντομότερο δυνατό και όταν είναι ασφαλές», πρόσθεσε ο Μπάρμπερ. «Αυτό θα αρχίσει να στρέφει την οικονομία μέσα στο ποδόσφαιρο που μας επιτρέπει να κάνουμε αυτές τις διανομές προς τα κάτω.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ