Επιτέλους, το σήκωσε η Λίβερπουλ! (vid)

Επιτέλους, το σήκωσε η Λίβερπουλ! (vid)

Μετά από 30 χρόνια η Λίβερπουλ κατέκτησε και πάλι τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ – Μυθική χρόνια για τον Κλοπ και τους παίκτες του, που έφεραν και πάλι στο Ανφιλντ το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Αναμονή, τέλος. Η Λίβερπουλ είναι και μαθηματικά πλέον πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Η Τσέλσι το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια την ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ.

Μια ονειρική σεζόν για τον σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, με τον Γερμανό τεχνικό, τους παίκτες του, αλλά και τους οπαδούς της Λίβερπουλ να βρίσκονται στον 7ο ουρανό. Οι Reds σφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησαν στην Πρέμιερ Λιγκ και επέστρεψαν στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 30 χρόνια!

Όλα αυτά τα χρόνια οι οπαδοί της Λίβερπουλ ζούσαν με ένα όνειρο. Να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα. Να βρεθεί και πάλι στην κορυφή. Πέρσι, ο Κλοπ και οι παίκτες του έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, αλλά στο τέλος το τρόπαιο κατέληξε στη Σίτι. Φέτος, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να το χάσει. Δεν γινόταν μην πάρει το πρωτάθλημα. Ηταν η πιο σταθερή ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε με το σπαθί της τον τίτλο.

Μια σπουδαία επιτυχία για την ομάδα του Κλοπ, που έδειξε από τις πρώτες αγωνιστικές ότι φέτος δεν αστειεύεται. Με συνεχόμενες νίκες άνοιξε τη διαφορά από τη Σίτι σε δυσθεώρητα επίπεδα και απλά περίμενε το τυπικό σκέλος. Να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Κάτι που συνέβη απόψε μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι το πρωτάθλημα είναι ο πέμπτος τίτλος που κατακτά η Λίβερπουλ από τον περασμένο Μάιο, μετά το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά και το Σούπερ Καπ Αγγλίας. Πέντε τίτλοι μέσα σε λίγους μήνες, με τους Reds να πραγματοποιούν τη δική τους… επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες. Πλέον, από εδώ και πέρα όλοι θα τους αποκαλούν όλοι ως πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο τίτλος που αξίζει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός και ο παίκτες του, που ανάγκασαν άπαντες στο Νησί να υποκλιθούν μπροστά τους. Και πρώτα από όλα τη Σίτι, που πέρσι τους πήρε την… μπουκιά από το στόμα. Φέτος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Το Μερσεϊσάιντ γιορτάζει και μαζί του όλοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Όπως προαναφέραμε αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα της Λίβερπουλ μετά το 1990, αλλά και το 19ο συνολικά στην ιστορία των Reds. Η Λίβερπουλ μετράει επίσης 7 κατακτήσεις FA Cup, 8 EFL, 15 Community Shield, ενώ εκτός συνόρων 6 Champions League και 3 Europa League.

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 20 πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ