Φάουλερ: «Κλοπ και άμυνα έδωσαν τον τίτλο»

Φάουλερ: «Κλοπ και άμυνα έδωσαν τον τίτλο»

O παλαίμαχος επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για τους λόγους που η παλιά του ομάδα κατέκτησε την Premier League.

Η Λίβερπουλ μπορεί να βρίσκεται στην αρχή μίας εποχής εγχώριας κυριαρχίας, μετά την εξασφάλιση του πρώτου της τίτλου στην Premier League από το 1990, σύμφωνα με τον πρώην στράικερ των «κόκκινων», Ρόμπι Φάουλερ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησε το πρωτάθλημα επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου, γεγονός που συνιστά ρεκόρ στα χρονικά του αγγλικού πρωταθλήματος.

«Την περασμένη χρονικά τερματίσαμε στην 2η θέση με 97 βαθμούς και γνωρίζαμε από τότε ότι κάτι σπουδαίο ετοιμαζόταν» είπε στο SkySports ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, ο οποίος πέτυχε 120 γκολ στην Premier League με την φανέλα της Λίβερπουλ.

«Ένα από τα προβλήματα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, διαθέτουν μία υπέροχη ομάδα κι ακόμη ξεχωρίζουν. Αυτό δείχνει πόσο καλή ήταν η Λίβερπουλ, για να μπορέσει να ξεφύγει τόσο από την αντίπαλό της. Το κλαμπ έχει μεγαλώσει και αυτή η ομάδα είναι ικανή να προχωρήσει και να το κάνει ξανά, αλήθεια είναι», πρόσθεσε ο Φάουλερ.

Είπε ακόμη ότι η άφιξη του πρώην προπονητή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ το 2015 ήταν το «κλειδί» που άλλαξε την κατάσταση, όπως και η έμφαση στο να δυναμώσει η Λίβερπουλ στα μετόπισθεν. «Ενώ ο Γιούργκεν θα μπορούσε να είχε πάει οπουδήποτε θα ήθελε μετά την αποχώρησή του από την Ντόρτμουντ, ήρθε εδώ και είπε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα σε πέντε χρόνια και μπορούμε να ξαναγράψουμε τη δική μας ιστορία».

«Γνωρίζουμε για τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Σάντιο Μανέ, αλλά η προσθήκη των Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Άλισον ενίσχυσε την ομάδα» παραδέχθηκε ακόμη ο Φάουλερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ