Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο γρηγορότερος «50άρης» στην ιστορία της Άρσεναλ (pic+vid)

Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο γρηγορότερος «50άρης» στην ιστορία της Άρσεναλ (pic+vid)

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έφτασε τα 50 γκολ γρηγορότερα από κάθε άλλον στην ιστορία της Άρσεναλ.

Ιστορία έγραψε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τη φανέλα της Άρσεναλ, καθώς έφτασε τα 50 γκολ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των «κανονιέρηδων».

Η Άρσεναλ επικράτησε 4-0 της Νόριτς το βράδυ της Τετάρτης (1/7) και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα 19 φέτος στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι).

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έχει πετύχει πλέον 50 τέρματα σε 79 εμφανίσεις. Αυτό το κατόρθωμα τον καθιστά τον πιο γρήγορο που φτάνει τα 50 γκολ στην ιστορία των «κανονιέρηδων».

Ξεπέρασε, έτσι, μεγάλα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα της Άρσεναλ. Το ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Τιερί Ανρί με 50 γκολ σε 83 παιχνίδια. Ο Ίαν Ράιτ το πέτυχε σε 87 ματς, ο Αλέξις Σάντσες σε 101, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται οι Ολιβιέ Ζιρού (113) και Ντένις Μπέργκαμπ (114).

Ο 31χρονος βρίσκεται στο «Έμιρεϊτς» από τον Ιανουάριο του 2018 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2021. Ο Μικέλ Αρτέτα, μετά τον αγώνα με τη Νόριτς, δήλωσε ότι ο Ομπαμεγιάνγκ είναι πρόθυμος να παραμείνει στην ομάδα.

Δείτε τις καλύτερες φετινές στιγμές του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ