Τσέλσι : Μια οικογένεια εμποδίζει την κατασκευή του γηπέδου

Τσέλσι : Μια οικογένεια εμποδίζει την κατασκευή του γηπέδου

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ετοιμάζεται να φτιάξει το ακριβότερο γήπεδο στον κόσμο, αλλά το... ηλιακό φως μιας οικογένειας του χαλάει τα σχέδια! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία...

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει βάλει σκοπό να κάνει το γήπεδο της Τσέλσι το πιο σύγχρονο του πλανήτη, επενδύοντας περισσότερα από 1 δισ. λίρες (1,12 δισ. ευρώ). Είναι δεδομένο μάλιστα πως όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα είναι το ακριβότερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευρώπης, φιλοξενώντας πια 60.000 θεατές.

Το γήπεδο της αγγλικής ομάδας θα είναι υπερσύγχρονο, θα παρέχει τα πάντα και θα αναβαθμίσει την περιοχή που θα χτιστεί. Όμως η ανακατασκευή του Στάμφορντ Μπριτζ κινδυνεύει άμεσα, μετά από απόφαση μιας οικογένειας που μένει δίπλα από το Στάνφορντ Μπριτζ να καταθέσει προσφυγή.

Οι Λονδρέζοι είχαν πάρει την έγκριση από τον δήμο για την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή του ιστορικού τους γηπέδου, ωστόσο η αλλαγή στάσης της εν λόγω οικογένειας φαντάζει ικανή να τινάξει όλο το πρότζεκτ στον «αέρα»!

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Crosthwaites έχει σπίτι πολύ κοντά στο γήπεδο (κεντρικό φώτο) και θεωρεί ότι το ένα τμήμα του γηπέδου θα κρύβει τον ήλιο από τα δωμάτια της οικείας (τρία υπνοδωμάτια) και θα υπάρχει συνεχώς σκιά. Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC η οικογένεια έχει ήδη απευθυνθεί επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο του Φούλαμ και έχει υποβάλει ένσταση κατά της ανακαίνισης του γηπέδου. Από την άλλη η Τσέλσι έχει προσφέρει στους Crosthwaites εξαψήφιο νούμερο για να αποσύρουν την ένσταση, δίχως ακόμη να έχει λάβει απάντηση.

Παραθέτουν μάλιστα τον παλιό αγγλικό νόμο που παραμένει σε ισχύ περί του «Δικαιώματος στο φως», ο οποίος αναφέρει πως ένας ιδιοκτήτης κατοικίας τα παράθυρα της οποίας δέχονται ηλιακό φως για περισσότερα από 20 χρόνια, μπορεί άνετα να σταματήσει κάθε κατασκευή που θα του στερήσει τον φυσικό φωτισμό.

Η ένοικος της κατοικίας Rose είπε στο BBC πως «Η έλλειψη ηλιακού φωτός χαρακτηρίζεται ως επιβλαβής και απαράδεκτη από το Βασιλικό Προάστιο του Κένσινγκτον και Τσέλσι». Η πλευρά του Αμπράμοβιτς ισχυρίζεται πάντως πως το νέο γήπεδο θα «τονώσει περαιτέρω τις οικονομικές, πολιτισμικές και κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει» και σκοπεύει να ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο του λονδρέζικου Φούλαμ (όπου υπάγεται το Στάμφορντ Μπριτζ) να απαλλοτριώσει τη μονοκατοικία της οικογένειας!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τσέλσι τα έχει βρει με το τοπικό συμβούλιο, το οποίο σκοπεύει να αγοράσει την έκταση για το νέο γήπεδο, και να προχωρήσει έτσι άμεσα, καθώς δεν θα εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι εν συνεχεία θα το νοικιάζει στην Τσέλσι. Αλλά η οικογένεια και για αυτήν την περίπτωση απειλεί με νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου γηπέδου!

Η Τσέλσι έχει ήδη πάρει άδεια οικοδόμησης και το «πράσινο φως» από τον δήμαρχο του Λονδίνου για το νέο γήπεδο που αναμένεται να εγκαινιασθεί το 2021. Όμως μέχρι να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ξανά, οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου της Τσέλσι έχουν παγώσει. Κάτι που ίσως φέρει ακόμα πιο πίσω το νέο γήπεδο της Τσέλσι από τον αρχικό προγραμματισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ