Πρέμιερ Λιγκ : Ο δρόμος για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι… μακρύς (vids)

Πρέμιερ Λιγκ : Ο δρόμος για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι… μακρύς (vids)

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαθηματικά εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το γεγονός αυτό, μας «ανάγκασε» να στρέψουμε το βλέμμα μας στις ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκεί, με μία γρήγορη ματιά κατανοεί κανείς πως υπάρχει... συνωστισμός.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Τσέλσι και η Λέστερ που θεωρούνται τα φαβορί για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, «πολιορκούνται» από την εξαιρετικά βελτιωμένη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι διάβολοι» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετρούν 16 σερί αγώνες αήττητοι και βάσει της αγωνιστικής τους εικόνας έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σήμερα (9/8) θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» σε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα που ενίοτε… έκρυβε παγίδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε θα βρει στο διάβα της, τις Τσέλσι και Λέστερ και… όλα είναι πιθανά.

Από εκεί και πέρα, η έκτη της βαθμολογίας Γουλβς κυνηγά την αρμάδα του Σόλσκιερ και τις υπόλοιπες για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο νιώθει και τις «ανάσες» των Σέφιλντ, Άρσεναλ και Μπέρνλι. Η τελευταία μάλιστα, έφυγε με το διπλό χθες (8/7) από την έδρα της Γουέστ Χαμ και σε συνδυασμό με το «ντεφορμάρισμα» της ομάδας του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, έχει τη δυνατότητα να… ονειρεύεται την Ευρώπη. Σέφιλντ και Άρσεναλ παραμένουν «ορεξάτες» από την επανέναρξη και δείχνουν να μην αστειεύονται καθόλου. Βρίσκονται μόλις τέσσερις και πέντε βαθμούς αντίστοιχα μακριά από το Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, η Τότεναμ που επέστρεψε στις νίκες το βράδυ της Δευτέρας (6/7) κόντρα στην Έβερτον, αναζητά τον καλό της εαυτό, την ίδια ώρα που το πρόγραμμά της είναι σαφώς πιο βατό σε σύγκριση με των υπολοίπων ομάδων. Έχει μπροστά της την αποδεκατισμένη Μπόρνμουθ, τις αδιάφορες Νιούκαστλ και Κρίσταλ Πάλας και εντός έδρας τις Άρσεναλ και Λέστερ.

Ωστόσο, χωρίς να έχει μπει στην κουβέντα, η Έβερτον αποτελεί ακόμα μία ομάδα που έχει μαθηματικές πιθανότητες να παίξει σε ευρωπαϊκό θεσμό την επόμενη σεζόν. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο προπονητής της, Κάρλο Αντσελότι σε πρόσφατες δηλώσεις του… θα το καταφέρουν! Τα «Ζαχαρωτά» υποδέχονται απόψε (9/7) στις 20:00 την Σαουθάμπτον. Η συνέχεια αναμένεται με κομμένη την ανάσα…

Αναλυτικά η βαθμολογία των ομάδων που διεκδικούν ευρωπαϊκό «εισιτήριο»:

3. Τσέλσι 60 βαθμούς
4. Λέστερ 59 βαθμούς
5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 55 βαθμούς
6. Γουλβς 52 βαθμούς
7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 51 βαθμούς
8. Άρσεναλ 50 βαθμούς
9. Μπέρνλι 49 βαθμούς
10. Τότεναμ 48 βαθμούς
11. Έβερτον 44 βαθμούς

Τα στιγμιότυπα των χθεσινών αναμετρήσεων με ενδιαφέρον για έξοδο στην Ευρώπη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ