Μόνο νίκη για την Εθνική κόντρα στην Γεωργία

Μόνο νίκη για την Εθνική κόντρα στην Γεωργία

«Τελικός» είναι το παιχνίδι στο Μπατούμι με τη Γεωργία για την Εθνική Ελλάδος που θέλει μόνο το διπλό για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης για το Μουντιάλ.

Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει από το Μπατούμι για την Εθνική ομάδα, που θέλει μόνο τη νίκη απόψε (9/10, 19:00) από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β΄ όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η ελληνική ομάδα κατέχει αυτή τη στιγμή την τρίτη θέση στο γκρουπ παραμένοντας αήττητη, με διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Σουηδία (παίζει την ίδια ώρα εντός έδρας με το Κόσοβο), την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ και θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη (12/10) στη Στοκχόλμη, στο παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει σε μέγιστο βαθμό τη δεύτερη θέση.

Στις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις με τη Γεωργία η Ελλάδα μετρά έξι νίκες, ενώ δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι με τελευταίο το 1-1 του περασμένου Μαρτίου, στο γήπεδο της Τούμπας.

Στην τελευταία αναμέτρηση επί γεωργιανού εδάφους, πριν από δέκα χρόνια (11 Οκτωβρίου του 2011) στην Τιφλίδα, η Εθνική είχε νικήσει 2-1 και είχε κατακτήσει σε αυτό το παιχνίδι την πρόκριση για την τελική φάση του EURO 2012.

Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, στο Μπατούμι, ο Φαν Σιπ διατήρησε το 3-4-1-2, δείχνοντας ότι έχει καταλήξει στην απόφαση να ξεκινήσει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με το προβάδισμα να ανήκει σε αυτή την περίπτωση στους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τζαβέλλα.

Ένα ερωτηματικό υπάρχει ως προς τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Παυλίδη στην επίθεση, καθώς τη θέση διεκδικούν δύο διεθνείς που πρόσφατα είχαν τεθεί αντίπαλοι επίσης σε διεθνή αγώνα, ο Μασούρας και ο Πέλκας, ενώ στα υπόψη υπάρχει και ο Δουβίκας.

Κατά συνέπεια, ένα πιθανό αρχικό σχήμα της Εθνικής ομάδας αποτελείται από τους Βλαχοδήμο, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα, Ανδρούτσο, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Σιώπη, Μπακασέτα, Παυλίδη και Μασούρα ή Πέλκα.

Η βαθμολογία του β’ ομίλου:

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Ισπανία 6 13-5 13

Σουηδία 4 7-3 9

Ελλάδα 4 5-4 6

Κόσοβο 5 3-9 4

Γεωργία 5 2-9 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ