Το «παζλ» του Κατάρ – Ποιοι έχουν «κόψει» τα εισιτήρια και ποιοι ετοιμάζονται για μπαράζ (pics)

Το «παζλ» του Κατάρ – Ποιοι έχουν «κόψει» τα εισιτήρια και ποιοι ετοιμάζονται για μπαράζ (pics)

Η Κροατία είναι η τελευταία ομάδα που «κλείδωσε» τη θέση της για το Μουντιάλ του 2022, με τη Ρωσία να ετοιμάζεται για τα μπαράζ. Ποιες είναι οι ομάδες που ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για το Κατάρ και ποιες είναι αυτές που θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία;

Τη μορφή του παίρνει σιγά-σιγά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τελευταία ομάδα που «κλείδωσε» τη θέση της, είναι η Κροατία που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Ρωσίας και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Μουντιάλ του 2022.

Πρόκειται για την 7η ομάδα που έχει σίγουρη τη θέση της μέχρι στιγμής, καθώς πριν από την ομάδα του Ντάλιτς είχαν καταφέρει να κλείσουν τις θέσεις τους οι Γερμανία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία και φυσικά το Κατάρ που διοργανώνει τον θεσμό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Μουντιάλ του επόμενου Νοέμβρη αρχίζει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται και να παίρνει… σάρκα και οστά, καθώς ήδη οι επτά από τις 32 ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Κάτι που αναμένεται να κάνουν απόψε και δύο ακόμα ομάδες, με τους «τελικούς» σε Λισαβόνα (Πορτογαλία-Σερβία) και Σεβίλλη (Ισπανία-Σουηδία) να δίνουν ακόμα δύο απευθείας εισιτήρια.

Ποιες ομάδες παίζουν ακόμα για την απευθείας πρόκριση και ποιες πάνε για τα μπαράζ, από όπου θα κυνηγήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στον όμιλο της Αγγλίας τα πράγματα έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει, καθώς η Αγγλία θα χρειαστεί έναν βαθμό στο Σαν Μαρίνο για να κλειδώσει την πρωτιά, με την Πολωνία από την άλλη να ετοιμάζεται για τα μπαράζ.

Στον όμιλο της Γερμανίας που έχει κλειδώσει τη θέση της, παίζεται ακόμα η 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Σε λίγη ώρα από τώρα (19:00), η 2η Βόρεια Μακεδονία (15 βαθμούς) φιλοξενεί την Ισλανδία, ενώ η Ρουμανία (14 βαθμούς) πηγαίνει στο Λίχτενσταϊν ευελπιστώντας να της «κάτσουν» τα αποτελέσματα.

Η Ολλανδία από την άλλη κατάφερε να μπει σε… μπελάδες από το πουθενά, καθώς είδε το Μαυροβούνιο να ισοφαρίζει μέσα σε πέντε λεπτά και να της στερεί την απευθείας πρόκριση για το Κατάρ, με την ομάδα του Φαν Χάαλ να ετοιμάζεται για έναν «τελικό» απέναντι στη Νορβηγία που με διπλό την αφήνει κατά πάσα πιθανότατα εκτός, καθώς η Τουρκία πηγαίνει στην Ποντγκόριτσα, όπου με «τρίποντο» κλειδώνει σίγουρα τα μπαράζ!

Στον όμιλο της Δανίας, όλα έχουν τελειώσει και μαθηματικά, καθώς η Σκωτία έχει εξασφαλίσει τα μπαράζ, ενώ από την άλλη, η Ουαλία θα δώσει μία πάρα πολύ δύσκολη μάχη με το Βέλγιο. Οι «δράκοι» παίζουν για δύο αποτελέσματα, καθώς έχουν μία διαφορά τριών βαθμών από την Τσεχία.

 

Στο 4ο γκρουπ, εκτός από το απευθείας εισιτήριο που έχει «κλειδώσει» η Γαλλία, η 2η θέση για τα μπαράζ «παίζεται» ακόμα. Η 2η Ουκρανία πηγαίνει στη Βοσνία από όπου θα διεκδικήσει το «τρίποντο» που θα την κρατήσει στο κόλπο, ενώ η Φινλανδία που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πάνω θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν βαθμό για να φτάσει στα μπαράζ.

Μάχη αναμένεται και στον όμιλο της Ιταλίας, η οποία δεν κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση της απευθείας πρόκρισης στο «Ολίμπικο». Και πλέον όλα βρίσκονται στον «αέρα». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πρέπει να φύγει με το διπλό από τη Βόρεια Ιρλανδία για να κλειδώσει την παρουσία της στο Κατάρ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως αυτό θα της κάνει τη δουλειά, καθώς η διαφορά τερμάτων της από την Ελβετία που φιλοξενεί τη Βουλγαρία είναι μόλις στο +2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ