Ελλάδα – Κόσοβο 1-1: Μην τον ξυπνάτε, όνειρο ζει…

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1: Μην τον ξυπνάτε, όνειρο ζει…

Η Ελλάδα έβαλε τον χειρότερο επίλογο στο αποτυχημένο πλάνο Κατάρ αφού έμεινε στο 1-1 με το Κόσοβο για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ, την ώρα που ο Φαν Σιπ ζει το όνειρό του και ετοιμάζεται να συνεχίζει το... έργο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο γιατί στην ΕΠΟ δεν ασχολείται κανείς με την Εθνική.

Το πλάνο Κατάρ είχε πάει περίπατο ουσιαστικά από τον Οκτώβριο, και τυπικά μετά την ήττα από την Ισπανία στην προηγούμενη αγωνιστική. Στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ η Εθνική ομάδα ήθελε μία νίκη κόντρα στο Κόσοβο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να βελτιώσει το ranking της αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ούτε αυτό, με το τελικό 1-1 να την κολακεύει βάσει της εικόνας του ματς στα τελευταία λεπτά.

Μία Εθνική που τελείωσε τον όμιλο με μόλις δέκα βαθμούς και δύο νίκες, με αντιπάλους όπως το Κόσοβο και τη Γεωργία ενώ το μόνο της αξιομνημόνευτο βράδυ, ήταν εκείνο απέναντι στην Σουηδία στο ΟΑΚΑ όπου οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Εμφάνιση που απέδειξε πως το υλικό υπάρχει αλλά το πρόβλημα είναι στον πάγκο. Εκεί όπου η ΕΠΟ θα κρατήσει τον Φαν Σιπ για να συνεχίσει το… έργο του και στα προκριματικά του επόμενου Euro.

Η βελτιωμένη όπως λένε Εθνική του Ολλανδού που δεν μπόρεσε να νικήσει σε δύο ματς το Κόσοβο. Αυτή που μετά το Nations League, απέτυχε και στα προκριματικά του Μουντιάλ. Αλλά η Ομοσπονδία έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από την Εθνική ομάδα, γι αυτό κι ο Φαν Σιπ θα συνεχίσει να ζει το όνειρο εις βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει ξεχάσει πλέον πως είναι η συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Ετσι ξεκίνησαν

Με 3-4-1-2 ξεκίνησε η Εθνική. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, με τους Χατζηδιάκο (που επέστρεψε από την τιμωρία), Γούτα και Τζαβέλλα τριάδα στην άμυνα. Ανδρούτσος και Τσιμίκας είχαν τα δύο άκρα, Μπουχαλάκης και Μάνταλος στη μεσαία γραμμή, με τον Πέλκα να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μασούρα και τον Δουβίκα που ήταν στην επίθεση.

Από την άλλη το Κόσοβο ξεκίνησε με 4-4-1-1 και τον Μούριτς στο τέρμα. Βοϊβόντα, Φαζιλτζί, Ραχμανί και Αλίτι ήταν στην άμυνα, με τους Ιντιρίζι, Σχάλα, Λοσάι και Μπερίσα τετράδα στο κέντρο και τον Ράτσισα πίσω από τον προωθημένο Μουρίκι.

Τρεις κλασικές ευκαιρίες και γκολ από Μασούρα

Χωρίς να εντυπωσιάζει η Ελλάδα είχε τις στιγμές της στο πρώτο ημίχρονο. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Μπουχαλάκης με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μούριτς ο οποίος 20 λεπτά μετά «είπε» όχι με εντυπωσιακή επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα.

Στο 33’ η Ελλάδα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ αλλά από τη σέντρα του Τσιμίκα ο Δουβίκας δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά που έπιασε, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Τελικά το γκολ ήρθε ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Πέλκας με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μασούρα ο οποίος με όμορφη κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούριτς για το 1-0 της Εθνικής στο 44’. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν μεν απειλητικοί στην κόντρα, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Δεν έγινε το 2-0, ήρθε το 1-1 και παραλίγο η ανατροπή

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο όπου έφτασε κοντά στο 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 53′ όταν ο Μασούρας με προβολή από καλή θέση ύστερα από ασίστ του Τσιμίκα αστόχησε και στο 74′ όταν Πέλκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μουρίκι με πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Η «τιμωρία» ήρθε δύο λεπτά μετά όταν από σέντρα του Ζέγκροβα ο Ραχμάνι με κεφαλιά έκανε το 1-1. Μάλιστα το Κόσοβο θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη αφού έχασε μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια. Πρώτα με τον Ζέγκροβα στο 88′ και στη συνέχεια με τον Βοϊβόντα που αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά. Το τελικό 1-1 σκόρπισε απογοήτευση για την ΕΘνική ομάδα που δεν κατάφερε να τελειώσει με μία νίκη αυτό το άσχημο ταξίδι.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λημνιός), Δουβίκας (66′ Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ (Πρίμοζ Γκλίχα): Μούριτς, Αλίτι, Σχάλα (70′ Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (80′ Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι (86′ Καστράτι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ