Σέζνι: «Αρνούμαι να μπω στο γήπεδο και ν’ ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας»

Σέζνι: «Αρνούμαι να μπω στο γήπεδο και ν’ ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας»

Επίσημη θέση πήρε ο τερματοφύλακας της εθνικής Πολωνίας, Σέζνι, μετά την απόφαση της χώρας του να μην αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λίγες ώρες έχουν περάσει από τη μεγάλη και οριστική απόφαση της εθνικής Πολωνίας να μην αγωνιστεί κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θέση πάνω στο θέμα πήρε και ο τερματοφύλακας των Πολωνών, Σέζνι, ο οποίος ανέφερε πως δεν θέλει να μπει στο γήπεδο και να ακούσει τον ύμνο της Ρωσίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η σύζυγός μου γεννήθηκε στην Ουκρανία, στις φλέβες του γιου μου κυλάει ουκρανικό αίμα, μέλη της οικογένειάς μου είναι ακόμα στην Ουκρανία και αρκετοί υπάλληλοί μου είναι Ουκρανοί και είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Βλέποντας τον πόνο στα πρόσωπά τους και τον φόβο τους για την πατρίδα τους, κατάλαβα ότι δεν μπορώ απλά να προσποιούμαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Η στιγμή που ο Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει τον πόλεμο, σήμανε πως ξεκίνησε πόλεμο και απέναντι στις αξίες της Ευρώπης όπως η ανεξαρτησία και φυσικά η ειρήνη.

Στις 26 του Μάρτη υποτίθεται θα παίξουμε με την Ρωσία σε ματς των προκριματικών του Μουντιάλ στο Κατάρ και παρά το γεγονός πως σπάει η καρδιά μου που θα το πω, η συνείδησή μου δεν θα μου επιτρέψει να παίξω. Αρνούμαι να παίξω απέναντι σε ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν τις αξίες της Ρωσίας. Αρνούμαι να ακούσω τον ύμνο της Ρωσίας και να παραταχθώ στο γήπεδο με τα χρώματα της χώρας μου απέναντί τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ