Πολωνία: Aρνείται να παίξει κόντρα στην Ρωσία για τα μπαράζ του Μουντιάλ

Πολωνία: Aρνείται να παίξει κόντρα στην Ρωσία για τα μπαράζ του Μουντιάλ

Η Πολωνική ομοσπονδία εξέφρασε την πρόθεση της να μην αγωνιστεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως δήλωσε ο πρόεδρος της με μια ανάρτηση του.

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2) στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν έχει μείνει αμέτοχος σε όσα αποτρόπαια συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Τον ερχόμενο μήνα η Πολωνία αντιμετωπίζει την Ρωσία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και διεκδικούν μια θέση για την τελική φάση του Μουντιάλ. Βέβαια τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά πλέον, καθώς ο πρόεδρος της Πολωνικής ομοσπονδίας με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως η Πολωνία δεν θα ήθελε να αγωνιστεί κόντρα στην Ρωσία για τα μπαράζ με αφορμή όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει ο Κουλέσα ότι αυτή είναι μόνη σωστή απόφαση. Παράλληλα, αποκάλυψε πως είναι σε συζητήσεις με τους Τσέχους και τους Σουηδούς, ώστε να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους στη FIFA.

Η είδηση ​​έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου οι τρεις ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση απαιτώντας σαφήνεια για την κατάσταση στην Ουκρανία ώστε να βρεθούν άμεσα ενναλακτικές λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών:  

«Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Πολωνίας, Σουηδίας και Τσεχίας καταδικάζουν κατηγορηματικά την επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Με βάση τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και στο ζήτημα της ασφάλειας, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εκφράζουν την ισχυρή θέση τους ότι οι αγώνες των πλέι οφ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, που είναι προγραμματισμένοι για τις 24 και 29 Μαρτίου 2022, δεν πρέπει να διεξαχθούν σε έδαφος της Ρωσίας.

Οι υπογράφουσες αυτής της έκκλησης δεν σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Ρωσία και να δώσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες εκεί. Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις και αξιοσημείωτα μικρότερη ασφάλεια για τις εθνικές ομάδες μας και για τους αξιωματούχους.

Γι’ αυτόν το λόγο περιμένουμε η FIFA και η UEFA να αντιδράσουν άμεσα και να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τοποθεσίες όπου αυτοί οι αγώνες πλέι οφ που πλησιάζουν μπορούν να διεξαχθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ