Κιελίνι: «Αν παίξουμε όπως πάντα, θα προκριθούμε»

Κιελίνι: «Αν παίξουμε όπως πάντα, θα προκριθούμε»

Χαλαρός ο Τζόρτζιο Κιελίνι ενόψει του μεγάλου ματς με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ιταλία δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι… εξωπραγματικό για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ και δεν είναι απαραίτητο να φτάσει σε επίπεδο απόδοσης αντίστοιχο με αυτό του περασμένου καλοκαιριού, όταν και κατέκτησε το Euro 2020, όπως τόνισε ο αρχηγός της, Τζόρτζιο Κιελίνι, την Τετάρτη (23/3).

Οι Ιταλοί φιλοξενούν τη Β. Μακεδονία στον ημιτελικό των play off την Πέμπτη (24/3), μετά την αδυναμία τους να εξασφαλίσουν απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, τερματίζοντας στη 2η θέση του προκριματικού ομίλου τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις 4 μήνες μετά τον θρίαμβό τους στο Euro 2020.

Οι «ατζούρι» δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πριν από μία τετραετία, μένοντας εκτός τελικής φάσης για πρώτη φορά μετά το 1958, ωστόσο, ο Κιελίνι δήλωσε σίγουρος πως δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει η ομάδα του το «εισιτήριο» για τα τελικά δεύτερη σερί φορά.

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι… εξωπραγματικό. Και σίγουρα τίποτε λιγότερο απ’ αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Αύριο (σ.σ. 24/3) η ατμόσφαιρα θα είναι ιδανική και θέλουμε πάρα πολύ να παίξουμε. Χρειαζόμαστε ταπεινότητα, αλλά τίποτα το εξαιρετικό για να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε στο Γουέμπλεϊ… Αν παίξουμε όπως πάντα, θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα και θα προκριθούμε».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στάθηκε στην αφοσίωση της ομάδας του. «Όπως τόνισε κι ο Κιελίνι πρέπει απλώς να είμαστε συγκεντρωμένοι πάνω σ’ αυτό που χρειάζεται να κάνουμε. Η Ιταλία γνωρίζει πώς να παίζει καλά και πρέπει να σκεφτούμε μόνο το γήπεδο και τίποτε άλλο» τόνισε ο 57χρονος τεχνικός και πρόσθεσε πως

«…το γεγονός ότι θα παίξουμε σε ένα γήπεδο με επιτρεπτή χωρητικότητα στο 100% είναι κάτι πολύ θετικό κι ένα μπόνους σε σχέση με το πώς παίζαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Στο Παλέρμο (σ.σ. έδρα του αγώνα με τη Β. Μακεδονία) η στήριξη προς την Εθνική Ομάδα είναι πάντα πολύ μεγάλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ