Η αποθέωση του… Μουντιαλικού Σισέ

Η αποθέωση του… Μουντιαλικού Σισέ

Ο Παπέ Αμπού Σισέ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση με τη Σενεγάλη όντας κομβικός στην πρόκριση της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Σενεγάλη επικράτησε της Αιγύπτου με 1-0 και 3-1 στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ, με τον Σαντιό Μανέ να είναι αυτός που «καθάρισε» για την ομάδα του Αλιού Σισέ.

Η ομάδα που κατέκτησε το Κόπα Άφρικα πριν μερικές εβδομάδες και πάλι κόντρα στην ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ κι αυτή τη φορά κυριάρχησε στο ματς και άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Αίγυπτο.

Ο παίκτης που σκόραρε για τους Αφρικανούς ωστόσο, μπορεί να ήταν ο Μανέ, όμως αυτός που «έκλεψε» την παράσταση δεν ήταν άλλος από τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι και έκανε τη διαφορά στην άμυνα, όντας ο κορυφαίος της Σενεγάλης, ενώ παράλληλα κράτησε μαζί με τους συμπαίκτες του το μηδέν.

Ο σούπερ σταρ της Σενεγάλης μπορεί να είναι ο Μανέ, όμως αυτός που γνωρίζει την αποθέωση είναι ο Σισέ, ο οποίος έκανε μια σχεδόν τέλεια εμφάνιση. Τα στατιστικά του αμυντικού των ερυθρόλευκων μιλούν από μόνα τους για το τι προσέφερε στο χθεσινό ματς και αποδεικνύουν ότι ήταν κομβικός για να βρεθεί η Σενεγάλη στο Μουντιάλ.

Ο Σισέ είχε 77 επαφές με την μπάλα στο ματς και 42 σωστές πάσες, ενώ είχε 6/8 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 3 φάσεις που καθάρισε τον κίνδυνο, αλλά και ένα πετυχημένο τάκλιν. Εκτός από αυτά είχε 7 πετυχημένες μακρινές μπαλιές, 1/1 ντρίμπλες και 3/7 κερδισμένες μονομαχίες κερδισμένες στο έδαφος. Με λίγα λόγια ήταν παντού στην άμυνα, «έκοψε» σχεδόν τα πάντα και συνεχίζει στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς που έχει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Σισέ αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού φέτος, πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις και με την εθνική του ομάδα και έχει καταφέρει παιχνίδι με το παιχνίδι να εκτοξεύει την αξία του και να αναγκάζει όλο και περισσότερες ομάδες να παρακολουθούν την περίπτωση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ