Αταλάντα : Πετάει φωτιές και… τρομάζει τους πάντες (vid+pics)

Αταλάντα : Πετάει φωτιές και… τρομάζει τους πάντες (vid+pics)

Η Αταλάντα παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας στα 93 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην 2η θέση της Serie A και έχει στα πόδια της και την... ζαριά του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο, η Αταλάντα κάνει μυθικά πράγματα! Η ομάδα του Μπέργκαμο είναι εντυπωσιακή, σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες ομάδες.

Το σύνολο του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι παίζει θελκτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Την Τρίτη (14/7) έδωσε ακόμη μια… παράσταση στα ιταλικά γήπεδα, διασύροντας με το ευρύ 6-2 την Μπρέσια για την 33η αγωνιστική της Serie A. O 62χρονος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο, που χαίρεσαι να το παρακολουθείς. Μια ομάδα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας!

Με σπασμένα φρένα και μετά την καραντίνα

Το τρένο του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι δεν κάνει… στάσεις ούτε μετά την καραντίνα. Η Αταλάντα είναι εκπληκτική και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τρέχοντας εντυπωσιακό σερί. Η ιταλική ομάδα μετράει 13 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα (15 σε όλες τις διοργανώσεις), έχοντας μόλις δυο ισοπαλίες. Κόντρα σε Τζένοα και Γιουβέντους.

Για να βρούμε την τελευταία ήττα της Αταλάντα, θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω. Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου όταν έχασε εντός έδρας από την ΣΠΑΛ. Με το restart της Serie A έχει καταγράψει 7 νίκες και μια ισοπαλία!

Δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της εφετινής Serie A, με την Αταλάντα να έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Οι Μπεργαμάσκι έχουν βάλει στα… δίχτυα τους αντιπάλους τους, σημειώνοντας μέχρι στιγμής 93 γκολ! Η επιθετική γραμμή της ομάδας του Μπέργκαμο πετάει… φωτιές, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, μόνο η Μπάγερν Μονάχου σημείωσε περισσότερα. Στα 34 ματς της Bundesliga, έφτασε τα 100 γκολ με την Αταλάντα να έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει, πιάνοντας κορυφή. Χέρι-χέρι με τον ιταλικό σύλλογο, βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει 93 γκολ μετά από 36 αγωνιστικές στην Premier League.

Να σημειωθεί, πως στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων σε μια σεζόν, το έχουν δυο ομάδες. Η Μίλαν και η Ίντερ με 107 γκολ. Με τη… φόρα που έχει η Αταλάντα, φαίνεται πως κλείνει το… μάτι και σε αυτό το ρεκόρ.

Atalanta have now scored 93 Serie A goals this season.Only Bayern Munich (100) have scored more in Europe's top 5 leagues 🤯

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Τριάδα από άλλον… πλανήτη

Το καμάρι του Μπέργκαμο δε θα είχε φτάσει στην φοβερή επίδοση των 93 γκολ, αν δεν στηριζόταν σε τρεις παίκτες, που έχουν το γκολ για… πρωινό. Μούριελ, Ίλισιτς και Ζαπάτα σκοράρουν κατά ριπάς στην Serie A, τρομοκρατώντας τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο Κολομβιανός επιθετικός έχει 17, με τον Ζαπάτα να ακολουθεί στα 16 γκολ ενώ έχει σερβίρει και 6 ασίστ. Τρίτος έρχεται ο Ίλισιτς, που καταγράφει 15 γκολ και 8 τελικές πάσες. Η «Αγία Τριάδα» του Γκασπερίνι είναι… καυτή και έχει σημειώσει παραπάνω από τα μισά γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Με σταθερά βήματα, η Αταλάντα μπαίνει… σφήνα στους «μεγάλους» της Ιταλίας. Πέντε στροφές πριν το τέλος της Serie A και βρίσκεται στην δεύτερη θέση, στο -7 από την Γιουβέντους. Αναμφίβολα, θα χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, που δεν κράτησε προ ολίγων ημερών, το διπλό στο Τορίνο. Βεβαίως, ποιος μπορεί να σε εμποδίσει από το να ονειρεύεσαι; Αυτό κάνει και η ομάδα του Μπέργκαμο. Συνεχίζει να ονειρεύεται και φυσικά, δεν ξεχνάει πως στις αρχές Αυγούστου έχει ακόμη μια πρόκληση. Τον μονό αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους «8» του Champions League. Εκεί, που τα πάντα μπορούν να συμβούν, με το σύνολο του Γκασπερίνι να έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ