Σορεντίνο : «Έτσι έπιασα το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο»

Σορεντίνο : «Έτσι έπιασα το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο»

Ο παλαίμαχος πορτιέρο αποκάλυψε πως έπιασε το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο...

Ο Στέφανο Σορεντίνο αποφάσισε το καλοκαίρι του 2019, να «κρεμάσει» τα γάντια του σε ηλικία 40 ετών, ολοκληρώνοντας μία «πλούσια» καριέρα. Ο άλλοτε πορτιέρο της ΑΕΚ είναι ο άνθρωπος που έπιασε πρώτος πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Serie A και εξήγησε πως το έκανε.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τερματοφύλακας εξήγησε πως αντιδρούσε στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα αλλά και τι χρειάστηκε για να πιάσει το πέναλτι του Πορτογάλου αστέρα. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Ρονάλντο δεν κοιτάει ποτέ στα μάτια τον αντίπαλο τερματοφύλακα πριν εκτελέσει.

Αναλυτικά, μιλώντας στο «Football Italia», είπε: «Συνέχεια μελετάω τους αντιπάλους μου σε περίπτωση πέναλτι. Πριν από κάθε παιχνίδι μαζί με το προσωπικό της ομάδας και τους υπόλοιπους προπονητές παρακολουθούμε βίντεο με παίκτες των άλλων ομάδων.

Εξετάζουμε τα πάντα. Πως κινούνται οι παίκτες πριν εκτελέσουν πέναλτι, πόσα βήματα παίρνουν, το αποτέλεσμα του αγώνα στο τέλος, τα πάντα και στο τέλος αποφασίζουμε μία στρατηγική. Πριν το παιχνίδι είχα πει πως αν η Γιουβέντους κερδίσει πέναλτι με εμάς τότε ο Ρονάλντο θα εκτελέσει στην αριστερή γωνία μου. Το ήξερα. Υπάρχει όμως και μία ιστορία πίσω από αυτό.

Οταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση που είχα με τον Ρονάλντο στον αέρα, μου έστειλε μήνυμα για να ρωτήσει πως είμαι και είπαμε πως στο επόμενο μας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο θα ανταλλάξουμε φανέλες. Οταν ήρθε αυτό το παιχνίδι και τελείωσε πήγα στον Ρονάλντο και μου είπε πως ήδη έδωσε τη φανέλα του σε κάποιον άλλον συμπαίκτη μου. Ετσι κι εγώ αντάλλαξα με τον φίλο μου Πάουλο Ντιμπάλα.

Τώρα που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα ακούς τα πάντα αλλά με τις εκτελέσεις πέναλτι του Ρονάλντο δεν έχει αλλάξει κάτι. Τότε δεν του είχα μιλήσει πριν εκτελέσει. Προσπάθησα να τον κοιτάξω στα μάτια αλλά αυτός δεν με έβλεπε. Ποτέ δεν το κάνει.

Μου αρέσει να βλέπω τους εκτελεστές πέναλτι στα μάτια για να προσπαθώ να καταλαβαίνω που θα εκτελέσουν. Τα πέναλτι είναι και θέμα ψυχολογίας. Εάν τους «ενοχλήσεις» μπορεί να επηρεαστούν και να σε ευνοήσει αυτό»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ