Κόντε: «Είναι μία στιγμή υπερηφάνειας»

Κόντε: «Είναι μία στιγμή υπερηφάνειας»

Περιχαρής ο Αντόνιο Κόντε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ίντερ.

H Ιντερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 19η φορά στην Ιστορία της, μετά την (1-1) της Αταλάντα, με τη Σασουόλο και επέστρεψε στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από 11 χρόνια.

«Είμαστε πιο ήρεμοι, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Ξαναφέραμε ένα Scudetto στην Ίντερ και έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές νωρίτερα, αυτό μαρτυρεί την καλή δουλειά που έκαναν αυτοί οι παίκτες. Υπάρχει πολύ περισσότερη ηρεμία, είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Αλλά υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά. Θα ήταν σωστό να δώσουμε περισσότερο χώρο σε όσους έχουν παίξει λιγότερο μέχρι τώρα. Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τι σκέφτομαι και τι νοοτροπία περιμένω από αυτούς», είπε ο Αντόνιο Κόντε, μιλώντας στη Rai2, για να σχολιάσει την κατάκτηση του Scudetto από την Ιντερ.

«Μια ώριμη ομάδα πρέπει να ξέρει πώς να προσαρμόζεται. Αλλάξαμε συχνά κατά τη διάρκεια του έτους. Μια μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχει μόνο ένα σενάριο. Παίζουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και νομίζω ότι φέτος το αποφασιστικό στοιχείο ήταν η ωριμότητα μας από τακτική άποψη», πρόσθεσε.

«Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη είναι ότι βρήκα μια ομάδα εργασίας που εμπιστεύτηκε τυφλά τις ιδέες μου και την ηγεσία μου. Είναι αναπόφευκτο ότι η ανάπτυξη όλων οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η νίκη της Ιντερ δεν ήταν εύκολη: είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Μου ζητήθηκε να φέρω την Ίντερ στον τίτλο σε τρία χρόνια, αφού πέτυχα σε δύο χρόνια είναι στιγμή υπερηφάνειας. Τώρα θέλω απλώς να απολαύσω αυτήν τη στιγμή, γιατί εγώ συχνά απολάμβανα τις νίκες μου πολύ λίγο. Τώρα μεγάλωσα και άλλαξα: Θέλω να απολαύσω τη στιγμή μαζί με το σύλλογο, την οικογένειά μου και τους παίκτες. Το έχουμε κερδίσει, κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει», πρόσθεσε ο Κόντε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ