Ίντερ: «Βουνό» τα χρέη – Φεύγουν Κόντε και παίκτες

Ίντερ: «Βουνό» τα χρέη – Φεύγουν Κόντε και παίκτες

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ίντερ έχουν φέρει κοντά στην πόρτα της εξόδου τόσο τον Αντόνιο Κόντε όσο και τους ποδοσφαιριστές.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια έφερε χαμόγελα στην Ίντερ, τα οποία όμως δεν κράτησαν για πολύ, καθώς οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα που ωθούν τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες στην πόρτα της εξόδου. Ειδικά μετά από αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος ομάδας, Στίβεν Ζανγκ.

Ο γιος του μεγαλομετόχου της ιταλικής ομάδας επικαλέστηκε τις μεγάλες δυσκολίες και το πώς έχει επιβαρύνει την κατάσταση ο κορωνοϊός και ζήτησε από τους παίκτες να… χαρίσουν μισθούς δύο μηνών, δηλαδή το 16,5% των συμβολαίου τους.

Οι παίκτες της ομάδας δεν απάντησαν ούτε θετικά ούτε αρνητικά, όμως θεωρούν ότι ήδη έχουν κάνει πίσω στο συγκεκριμένο θέμα, διότι άρχισαν τη σεζόν χωρίς να και έχουν κάνει διακανονισμό ώστε οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να καταβληθούν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2021.

Μάλιστα, για τους «νερατζούρι» υπάρχει το πρόβλημα των μισθών Απριλίου και Μαΐου που πρέπει να καταβληθούν μέσα στον Ιούνιο, κάτι το οποίο αν δεν το κάνει κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση που μια μερίδα ποδοσφαιριστών κάνει προσφυγή. Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει από δύσκολο έως και απίθανο.

Όσον αφορά τον Κόντε, τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές ρωτάνε για το μέλλον του και απάντηση δεν παίρνουν. Μπορεί το συμβόλαιο του Ιταλού τεχνικού να έχει ισχύ και για την επόμενη σεζόν, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα παραμείνει στο Μιλάνο.

Εξάλλου, από μόνο του το γεγονός ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη Τύπου πριν από το ντέρμπι με τη Ρόμα, ώστε να αποφύγει ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει με εκείνον και την ομάδα δείχνει πολλά.

Ο Κόντε δεν είχε δώσει το παρών στη συζήτηση του Ζανγκ με τους ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε και στην προηγούμενη συζήτηση σχετικά με την αναστολή μισθοδοσίας Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Ο Ιταλός φέρεται να θέλει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ζανγκ, κάτι το οποίο ενδέχεται να γίνει στο φινάλε της σεζόν (23/5).

Ο βασικός λόγος που καθυστερούν οι συζητήσεις είναι η προσμονή των διοικούντων το σύλλογο ότι θα καταφέρουν να πάρουν δάνειο ύψους 250.000.000 με 270.000.000 ευρώ, το οποίο θα τους δώσει τεράστια «ανάσα» ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εκρεμμότητες της φετινής χρονιάς, αλλά και να προετοιμαστούν για την επόμενη.

Αν δεν εξασφαλίσουν το εν λόγω δάνειο, Κόντε, ποδοσφαιριστές και στελέχη κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν παρελθόν και η Ίντερ θα γκρεμίσει ότι έχτισε για να καταφέρει να επιβιώσει οικονομικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ