Σε ιατρικό λάθος ωφελείται ο θάνατος του Αστόρι

Σε ιατρικό λάθος ωφελείται ο θάνατος του Αστόρι

Ο Νταβίντε Αστόρι έφυγε από την ζωή τον Μάρτιο του 2018 και το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο θάνατος του ωφελείτε σε ιατρικό λάθος.

Ο Νταβίντε Αστόρι έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018 και βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι προήλθε από ένα καρδιακό πρόβλημα κατά την διάρκεια του ύπνου του και για αυτό φέρει ευθύνη ο γιατρός του Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου της Φλωρεντίας ο γιατρός έκανε λάθος εκτίμηση του προβλήματος του Αστόρι στην καρδιά και αν είχε γίνει πιο σωστή διάγνωση θα είχε αποφευχθεί ο θάνατος του. Ο δικαστής της υπόθεσης Άντζελο Αντόνιο Πετσούτι, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη συμπεριφορά του, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τη διαπίστωση της νόσου, αφού παρέλειψε την πρώτη απαραίτητη πράξη».

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου γιατρού Σίγκφριντ Φένις υποστήριξε ότι ήταν ένα «διαγνωστικό λάθος» και αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του Τζόρτζιο Γκαλάντι ανέφερε στο δικαστήριο πως: «Το επιχείρημα του Πετσούτι πως αν είχε διακοπεί η αθλητική δραστηριότητα του Αστόρι, τότε το καρδιακό του πρόβλημα θα είχε βελτιωθεί και θα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής είναι λάθος. Αν πραγματοποιούταν μια σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων ερευνών, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη».

Τέλος, το δικαστήριο εξέδωσε την ποινή και καταδίκασε τον Τζόρτζιο Γκαλάντι σε ένα χρόνο φυλάκισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ