Σαμπντόρια – Ίντερ 0-5

Σαμπντόρια – Ίντερ 0-5

Με τον Μάουρο Ικάρντο να σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στην πρώην ομάδα του και να γράφει ιστορία, η Ίντερ επικράτησε 5-0 (ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ) στην έδρα της Σαμπντόρια και προσπέρασε τη Λάτσιο, ανεβαίνοντας στην τέταρτη, προνομιούχο θέση.

Στο Λουίτζι Φεράρις η Ίντερ έστησε «νερατζούρι» πάρτι, επικράτησε … της Σαμπντόρια (4-0 το σκορ στο ημίχρονο και προσπέρασε την Λάτσιο, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το σκορ άνοιξε στο 26′ ο Ιβάν Πέρισιτς με όμορφη κεφαλιά (έδωσε τέλος σε ένα σερί 13 αγώνων δίχως γκολ ή ασίστ), με τον Μάουρο Ικάρντι να παίρνει την σκυτάλη και να γράφει ιστορία. Ο Αργεντινός έκανε στο 30′ το 2-0 από την άσπρη βούλα, έφθασε τα 100 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα και έγινε ο έκτος νεαρότερος που το πετυχαίνει και ο πέμπτος από την πατρίδα του, μετά τους Γκάμπριελ Μπατιστούτα (184), Ερνάν Κρέσπο (153), Άμπελ Μπάλμπο (117) και Γκονζάλο Ιγκουαίν (110).

O 25χρονος φορ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, πληγώνοντας για τρεις ακόμα φορές την πρώην ομάδα του. Ένα λεπτό μετά το εύστοχο πέναλτι νίκησε εκ νέου τον Εμιλιάνο Βιβιάνο, αυτή τη φορά με πανέμορφο τακουνάκι και στο 44′ δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ μέσα σε 14 λεπτά. Το καρέ τερμάτων επετεύχθη στο 51′, γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό το γκολ, ο Ικάρντι έφθασε τα 100 γκολ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη φανέλα της Ίντερ, στα 172 παιχνίδια που την έχει φορέσει σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι νεαρότεροι κατοστάρηδες στην ιστορία της Serie A

Ο αρχηγός των «νερατζούρι» έφθασε έτσι τα πέντε χατ-τρικ με την Ίντερ (είχε και ένα με την Σαμπντόρια, κανείς δεν έχει περισσότερα από τη σεζόν 2012/13 και έπειτα) και κυνηγά πλέον τους κορυφαίος της σχετικής λίστας στην ιστορία του συλλόγου, αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει: 11 είχε πετύχει ο Ούγγρος Ίστβαν Νίερς και 15 ο θρυλικός Ιταλός φορ Τζουσέπε Μεάτσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ίντερ δεν έχει σκοράρει παραπάνω από δύο γκολ στα τελευταία 14 παιχνίδια της, σκοράροντας τρία μέσα σε πέντε λεπτά, ένα περισσότερο από όσα είχε βάλει στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος!

Όσο για το καρέ του Μάουρο Ικάρντι; Πρώτον έγινε ο τρίτος στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος μετά τους Τζουσέπε Μεάτσα (κόντρα στη Λάτσιο το 1933) και Ενρίκο Μπαλντίνι (κόντρα στην Αταλάντα το 1943) και δεύτερον πέτυχε καρέ για πρώτη φορά μετά τις 27 Ιανουαρίου του 2013 και το εντός έδρας 6-0 της Σαμπντόρια επί την Πεσκάρα (42′, 61′, 64′, 71′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ