Γιατί η βραδιά στο Μπέργκαμο έχει (και) κάτι από… Ολυμπιακό για την Αταλάντα

Γιατί η βραδιά στο Μπέργκαμο έχει (και) κάτι από… Ολυμπιακό για την Αταλάντα

Η ομάδα του Γκασπερίνι πάει να χωρέσει και...τρίτο καρπούζι κάτω από τη μασχάλη της

Η Αταλάντα αντιμετωπίζει σήμερα (18:30) τη Βενέτσια στο Μπέργκαμο για τη φάση των «16» του Κόπα Ιτάλια, σε νοκ-άουτ ματς με στόχο την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης που πέρσι έφτασε ένα βήμα από να την κατακτήσει (ηττήθηκε στον τελικό από τη Γιουβέντους με 2-1) και που σκοπεύει και φέτος να κυνηγήσουν μέχρι το τέλος.

Η ομάδα του Τζιανπάολο Γκασπερίνι θέλει το Κύπελλο, αφού έχει να κατακτήσει τίτλο 60 χρόνια σχεδόν (πήρε το Κόπα Ιτάλια τη σεζόν 1962-63), αλλά ταυτόχρονα κυνηγάει και την τετράδα στη Serie A, αλλά και τη διάκριση στην Ευρώπη, όπου κοντράρεται με τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Καταλαβαίνει κανείς ότι η Αταλάντα που αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία την τελευταία πενταετία κυνηγάει τα πάντα και εφόσον καταφέρει να προκριθεί απόψε θα έχει ένα πρόγραμμα-φωτιά για τον Φεβρουάριο με συνεχόμενα ντέρμπι και κρίσιμα ματς ανά 3-4 μέρες.

Οι «μπεργκαμάσκι» θέλουν φέτος να καταφέρουν να κρατήσουν… τρία καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, κάτι που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν, η πρόκριση στην οκτάδα αποτελεί μονόδρομο και όλη η χρονιά εφόσον γίνει αυτό θα κριθεί μέσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, η Αταλάντα στους «8» θα βρει έναν εκ των Νάπολι ή Φιορεντίνα σε νοκ-άουτ ματς και μάλιστα εκτός έδρας, το οποίο θα πέσει ακριβώς μια βδομάδα πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Μπέργκαμο (17/2).

Ταυτόχρονα, στο διάστημα εκείνο η ομάδα του Γκασπερίνι θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους εντός έδρας (12/2), ενώ μετά το πρώτο ματς με τους ερυθρόλευκους και πριν τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (24/2) θα ταξιδέψει στη Φλωρεντία για να κοντραριστεί με τη Φιορεντίνα για τη Serie A (20/2). Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι η Αταλάντα τα «παίζει» όλα σε ένα μήνα, ενώ αν καταφέρει και περάσει και στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια, οι υποχρεώσεις της θα είναι ακόμη περισσότερες.

Το πρόγραμμα-φωτιά της Αταλάντα εφόσον περάσει τη Βενέτσια:

9/2 Κύπελλο Ιταλίας: Νάπολι ή Φιορεντίνα – Αταλάντα
13/2 Serie A: Αταλάντα – Γιουβέντους
17/2 Europa League: Αταλάντα – Ολυμπιακός
20/2 Serie A: Φιορεντίνα – Αταλάντα
24/2 Europa League: Ολυμπιακός – Αταλάντα
27/2 Serie A: Αταλάντα – Σαμπντόρια

Η Αταλάντα προσπαθεί φέτος να τα κυνηγήσει όλα. Δεν είναι μια ομάδα συνηθισμένη να προσπαθεί να κατακτήσει τρεις διοργανώσεις, όμως μέχρι στιγμής μπορεί να ανταπεξέλθει. Στο πρωτάθλημα είναι στην τέταρτη θέση με 41 βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο από Νάπολι (43) και Μίλαν (48) και είναι στο -8 από την κορυφή και την Ίντερ (49).

Παράλληλα, ρίχνεται στη «μάχη» του Κυπέλλου με στόχο πορεία ανάλογη με πέρσι, αλλά και το 2019 που έφτασε στον τελικό αλλά έχασε ισάριθμες φορές από Γιουβέντους και Λάτσιο, ενώ φυσικά δεσπόζει η κόντρα με τον Ολυμπιακό στο καλεντάρι της για την πρόκριση στους «16» του Europa League, όπου φέτος θέλει να πάει μακριά και γιατί όχι μέχρι το φινάλε.

Το «οικοδόμημα» του Γκασπερίνι είναι εξαιρετικό, όπως και η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με την Αταλάντα να θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες της Ιταλίας, όμως πλέον θέλει και πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός τίτλου. Οποιοδήποτε εκ των τριών, αφού έχει να γευτεί αυτή τη χαρά 59 χρόνια. Και φαίνεται πως έχει όλα τα φόντα για να κυνηγήσει ένα τρόπαιο. Απλά θα πρέπει να μπορέσει να βγάλει εις πέρας ένα Φεβρουάριο «καυτό» με συνεχόμενα κομβικά ματς σε Ιταλία και Ευρώπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ