Αταλάντα-Γιουβέντους 1-1: Την… ξέρανε στο 92΄

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-1: Την… ξέρανε στο 92΄

Λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση του Europa League με τον Ολυμπιακό, η Αταλάντα έχασε μέσα από τα χέρια της το τρίποντο στο ματς με την Γιουβέντους (1-1).

Μεγάλη ευκαιρία πέταξε στα… σκουπίδια η Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι κρατούσαν στα χέρια τους το τρίποντο, με την Γιουβέντους να τη ρίχνει στο καναβάτσο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (1-1).

Λίγες μέρες πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό για το Europa League, η ομάδα του Γκασπερίνι έφτασε μια… ανάσα από το να βάλει φρένο στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο η Μεγάλη Κυρία είχε αντίθετη άποψη, με τον Ντανίλο να την πληγώνει στο τέλος.

Η αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» μετράει πέντε σερί ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην 5η θέση της Serie A με 44 πόντους. Στο +2 η Γιούβε, με τη μάχη για το Champions League να… φουντώνει.

Η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα στο ματς, με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να προκαλεί… τρόμο στους αμυντικούς της Αταλάντα. Ο νέος σταρ της Μεγάλης Κυρίας έκανε ότι ήθελε στα πρώτα λεπτά και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σέρβος επιθετικός έφτασε μια… ανάσα από το 0-1, με τον Σπορτιέλο όμως να κατεβάζει ρολά. Ο Βλαχοβιτς επιχείρησε το ψιλοκρεμαστό πλασέ, με τον τερματοφύλακα της Αταλάντα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 12΄, η κεφαλιά του Βλάχοβιτς πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα συνέκλινε και σούταρε από καλή θέση.

Ο επιθετικός των Μπιανκονέρι απείλησε ξανά την εστία του Σπορτιέλο, ενώ η πρώτη φάση για την Αταλάντα ήρθε στο 25΄. Προβολή του Ντε Ρουν, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 31΄, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία του ημιχρόνου. Ασυνεννοησία Σέζνι με τους αμυντικούς της Γιούβε, επωφελήθηκε ο Μούριελ, με τον Κολομβιανό επιθετικό να αστοχεί προ κενής εστίας.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Αταλάντα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σέζνι να βγάζει το σουτ του Ντε Ρουν. Στο 52΄ και 53’ η Γιουβέντους απείλησε με τους Μοράτα και Ντιμπάλα και στο 56’ ο Σπορτιέλο έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Βλάχοβιτς. Στο 59’ το σουτ του Ραμπιό… έξυσε το δοκάρι του Σπορτιέλο.

Στο 70’ ο Ντζιμσίτι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο 76’ η Αταλάντα πήρε το προβάδισμα. Ο Μαλινόφσκι με απίθανη οβίδα, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο παραθυράκι του Σέζνι για το 1-0.

Στο 84ο λεπτό ο Χάτεμπουρ έχασε τρομερή ευκαιρία, σημαδεύοντας εξ επαφής το δοκάρι και στο 90+2’ ήρθε η… θεία δίκη. Ο Ντανίλο με κεφαλιά νίκησε τον Σπορτιέλο, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ντζιμσίτι, Τζαπακόστα (60’ Μέλε), Ντεμιρά, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μπογκά (90+1’ Πάσαλιτς), Κοουπμάινερς, Μουριέλ (60’ Μαλινόβσκι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι (79’ Κουαδράδο), Ντε Σίλιο, Ντε Λιχτ, Ραμπιό (86’ Αρτούρ), ΜακΚένι (81’ Κεν), Λοκατέλι, Μοράτα (86’ Ακέ), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ