Το φετινό Καμπιονάτο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη

Το φετινό Καμπιονάτο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη

Μίλαν, Ίντερ και Νάπολι πρωταγωνιστούν στην πιο απρόβλεπτη Serie A των τελευταίων χρόνων. Αυτή την κούπα, ποιος θα τη σηκώσει;

Κάθε εβδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν. Κάθε αγωνιστική και μια αλλαγή στα υψηλά διαζώματα της Serie A. Ίσως το πιο απρόβλεπτο ιταλικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Παρακινδυνευμένη η όποια πρόβλεψη για το ποιος θα κόψει πρώτος το… νήμα στο φετινό μαραθώνιο. Μίλαν, Ίντερ και Νάπολι δίνουν «τρελή» μάχη για την κούπα στη γειτονική χώρα. Χέρι-χέρι βαδίζουν οι τρεις ομάδες και όπως φαίνεται θα το πάνε μέχρι τελικής πτώσεως.

Η 26η στροφή του ιταλικού πρωταθλήματος επεφύλασσε εκπλήξεις και ανατροπές. «Βροχή» τα… δώρα, αλλά καμία εκ των διεκδικητριών του τίτλου δεν τα ξετύλιξε. Και οι τρεις μονομάχοι δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της νίκης! Η Μίλαν πέταξε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στο Σαλέρνο, μένοντας στο 2-2 με την τελευταία Σαλερνιτάνα, ενώ η Ίντερ γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου. Που έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τους μεγάλους της Ιταλίας (νίκη και με Γιουβέντους-Μίλαν). Όσον αφορά τη Νάπολι; Οι «Παρτενοπέι» κόλλησαν χθες στη Σαρδηνία και στο ματς με την Κάλιαρι (1-1).

Αυτή τη στιγμή και μετά από 26 αγωνιστικές, επικρατεί χαμός στην κορυφή της Serie A. Οι «Ροσονέρι» απολαμβάνουν την πρωτιά με 56 πόντους, με τους «Νερατζούρι» και τους «Παρτενοπέι» να βρίσκονται στους 54 βαθμούς. Βέβαια, η ομάδα του Ιντζάγκι έχει ένα ματς λιγότερο, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκαρφαλώσει εκ νέου στην κορυφή. Φυσικά, μάχη υπάρχει και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τις Γιουβέντους, Αταλάντα, Λάτσιο, Φιορεντίνα και Ρόμα να… σφάζονται για μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Υπό προϋποθέσεις, σφήνα για την κούπα μπορεί να μπει η Γιουβέντους, με την έλευση του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο Τορίνο να έχει φέρει άλλον αέρα. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, η ομάδα του Αλέγκρι είχε ξεμείνει… χιλιόμετρα μακριά από την κορυφή και τώρα απέχει 9 πόντους. Αν συνεχιστούν οι… αυτοκτονικές τάσεις των τριών, δεν αποκλείεται να μπει στην εξίσωση και η Μεγάλη Κυρία.

Milan, Napoli o Inter: chi vince lo scudetto d'inverno? Calendario fino alla fine del girone d'andata - Eurosport

Η Ίντερ μετά την περσινή εκθρόνιση της Γιούβε, ψάχνει το back to back και την επιβεβαίωση της δικής της κυριαρχίας. Η αποχώρηση των Αντόνιο Κόντε και Ρομέλου Λουκάκου δεν επηρέασε τους «Νερατζούρι». Ο Ιντζάγκι καθοδηγεί με μαεστρία το «καράβι», με τον Έντιν Τζέκο να περνάει δεύτερη… νιότη. 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Βόσνιο να συνθέτει ένα άκρως καυτό δίδυμο στην επίθεση της ομάδας με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

INTER STATS | Edin Dzeko's record start for the Nerazzurri | News

Η πιο σοβαρή Μίλαν των τελευταίων χρόνων, με μπροστάρη τον Ολιβιέ Ζιρού ψάχνει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2011. Εδειξε το τι μπορεί να κάνει και στο μεγάλο ντέρμπι με την Ίντερ. Εκεί που έριξε στο καναβάτσο την συμπολίτισσα με μυθική ανατροπή.

Watch: AC Milan star Giroud hits dramatic late double vs Inter to win Milan derby | Goal.com

Οσιμεν και Μέρτενς οδηγούν τη Νάπολι, με τους «Παρτενοπέι» να βιώνουν μέρες… Ντιέγκο Μαραντόνα. Και μόνο στη σκέψη ενός πρωταθλήματος, η Νάπολη μοιάζει με μεθυσμένη πολιτεία. Το ντέρμπι της 6ης Μαρτίου με τη Μίλαν θα ξεκαθαρίσει κάπως την κατάσταση, με τους Ναπολιτάνους να ψάχνουν… μήνυμα τίτλου.

Napoli Player Ratings vs Lazio: Mertens at the double | Forza Italian Football

Αμέτρητες συγκινήσεις προσφέρει το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα. Η αγωνία στο κατακόρυφο, με τρεις ομάδες να ζουν και αναπνέουν για την κούπα. Μίλαν, Ιντερ και Νάπολι κρατούν σε εγρήγορση το ποδοσφαιρικό κοινό και άπαντες περιμένουν να δουν ποια θα είναι η κατάληξη της εφετινής Serie A.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ