Νάπολι – Ουντινέζε 2-1: Ανατροπή… κορυφής

Νάπολι – Ουντινέζε 2-1: Ανατροπή… κορυφής

Οι Παρτενοπέι έκαναν την ανατροπή απέναντι στην Ουντινέζε (2-1) και έπιασαν στην κορυφή την Μίλαν (σ.σ 63 βαθμοί), η οποία, όμως, έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέτυχε η Νάπολι, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ουντινέζε με 2-1, για την 30η αγωνιστική της Serie A.

Μια νίκη μάλιστα που ήρθε με ανατροπή, με τους Παρτενοπέι να πετυχαίνουν δύο γκολ σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνουν σε μια σπουδαία νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ντεουλοφέου στο 22’, με την Νάπολι να ισοφαρίζει στο 52’ με τον Οσιμεν και με τον ίδιο παίκτη στο 63’ να κάνει την ολική ανατροπή.

Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 63 πόντους σε 30 αναμετρήσεις και έπιασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Μίλαν, η οποία ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Αυτό που θα δώσει απόψε στην έδρα της Κάλιαρι (21:45).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 15’ απείλησαν με κεφαλιά του Μπέτο, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Ουντινέζε δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Πέντε λεπτά αργότερα η Νάπολι απάντησε με κεφαλιά του Ινσίνιε, αλλά ο άσος των γηπεδούχων αστόχησε από κοντά και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0.

Δύο λεπτά μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Ινσίνιε, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντεουλοφέου, ο οποίος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε νίκησε τον Οσπίνα. Στο 31’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο κίπερ της Νάπολι είπε «όχι» στον Πάμπλο Μαρί, που πήγε να σκοράρει με κεφαλιά. Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Σιλβέστρι απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια το πλασέ του Ρουίθ.

Στο δεύτερο μέρος οι Παρτενοπέι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να κάνουν την ολική ανατροπή και τα κατάφεραν, με πρωταγωνιστή τον Οσιμεν. Στο 52’ ο Μάριο Ρουί εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από αριστερά και ο επιθετικός της Νάπολι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέρτενς έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Σιλβέστρι. Ο,τι δεν κατάφερε ο Μέρτενς, το έκανε στο 63’ ο Οσιμεν, με τον Νιγηριανό να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και να σφραγίζει την ολική ανατροπή.

Ο Ντι Λορέντζο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οσιμέν πλάσαρε από κοντά για το 2-1. Επτά λεπτά αργότερα ο Οσιμεν σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 82’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Πάμπλο Μαρί για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζιελίνσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Νάπολι πήρε τη νίκη με 2-1. Μια νίκη που τη φέρνει ισόβαθμη με την Μίλαν, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο (78’ Τζανόλι), Μάριο Ρουί, Κουλιμπαλί, Ρουίθ (46’ Μέρτενς), Λομπότκα, Ανγκισά, Πολιτάνο (70’ Ζιελίνσκι), Οσιμέν, Ινσίνιε (88′ Ελμάς)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Πάμπλο Μαρί, Μπεκιάο, Ζέέχελααρ, Μολίνα (76’ Σοπί), Περέιρα (88′ Γιάγιαλο), Γουάλας, Μακεντζό (76’ Σάμαρντζιτς), Μπέτο (68’ Πουσέτο), Ουντότζι, Ντεουλοφέου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ