Φιορεντίνα – Έμπολι 1-0: Νίκη με άρωμα… Ευρώπης για τους «βιόλα»

Φιορεντίνα – Έμπολι 1-0: Νίκη με άρωμα… Ευρώπης για τους «βιόλα»

Η Φιορεντίνα επικράτησε με 1-0 της Έμπολι στο γειτονικό ντέρμπι και βρέθηκε ξανά σε τροχιά... Ευρώπης.

Η Φιορεντίνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Τοσκάνης, επικρατώντας με 1-0 της Έμπολι και βρέθηκε στο -1 από την εξάδα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και αν ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρώση την ανάπαυλα, βρισκόμενοι μπροστά με ένα σημαντικό προβάδισμα.

Αρχικά στο 9ο λεπτό ο Βικάριο έδιωξε δύσκολα μετά  από όμορφο σουτ του Μπιράγκι από το ύψος της περιοχής και από το κόρνερ ο Τορέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για εκατοστά.

Στο 22’ ο Καμπράλ πάτησε περιοχή κι έκανε το πλασέ αλλά αστόχησε και στο 32’ ο Ντάνκαν έβγαλε όμορφη σέντρα και ο Τορέιρα πήρε  την κεφαλιά αλλά ο Βικάριο είπε όχι εντυπωσιακα.

Ωστόσο κόντρα στην ροή του αγώνα, η Έμπολι κατάφερα να βρει δίχτυα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ντι Φραντσεσκό στο 40′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ του Πιναμόντι στον Τεράτσιανο.

Στην επανάληψη οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα αλλάξαν, καθώς η Έμπολι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Λουπέρτο. Από την εκτέλεση φάουλ από το οποίο προήλθε η κάρτα ο  Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά κι έγραψε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι (87’ Τέρζιτς), Βενούτι, Ιγκόρ, Μιλένκοβιτς, Τορέιρα (71’ Άμραμπατ), Ντάνκαν, Καστροβίλι (86’ Μαλέχ), Σαπονάρα (77’ Σοτίλ), Γκονζάλες (86’ Καγιεχόν), Καμπράλ

ΕΜΠΟΛΙ: Βικάριο, Στοϊάνοβιτς, Τονέλι (28’ Ισμαΐλι), Κακάτσε, Λουπέρτο, Στούλατς (61’ Ασλάνι), Ζουρκόβσκι, Μπαντινέλι (77’ Μπαϊράμι), Χέντερσον (61’ Κουτρόνε), Ντι Φραντσέσκο (61’ Βίτι), Πιναμόντι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ